Onsdag 27. mai legger Alf B Dahl (60) og Jon-Geir Iversen (51) ut på en gedigen løpetur fra St Jean Pied du Port i Frankrike til Santiago de Compostela i Spania. Det vil si at de skal løpe hele den 802 kilometer lange pilegrimsvegen "El Camino". Dette skal skje ved å løpe en maraton 19 dager på rad i perioden 27. mai til 14. juni.

El Camino har en historie tilbake til 800-tallet knyttet til Jakob, en av Jesu disipler. I århundrenes løp har millioner av mennesker gått denne vegen.

- Jeg er en av dem. Å gå denne vegen som er ca 802 km lang, gjorde noe med meg. Mennesker jeg møtte, steder og stadier underveis ble til noe eget i hjertet mitt, noe varig og betydningsfullt som har beriket livet mitt, skriver Alf på løpets hjemmeside.

- Da vandringen var ved vei veis ende en varm septemberdag i 2013 gråt jeg en skvett, det hele var over. Ideen om å løpe El Camino kom samme dag utpå kvelden! Kunne det la seg gjøre og kanskje for en god sak?

Horisont (640x427).jpg
Motiv fra El Camino (foto: Alf B Dahl).

Enslig vandrer (640x427).jpg
En enslig vandrer langs Caminoen (foto: Alf B Dahl).

Idé blir til virkelighet
Idé blir til virkelighet, og i slutten av mai legger Alf ut på en 19-dagers løpetur langs El Camino sammen med kameraten Jon-Geir Iversen som har laget et treningsprogram som skal gjøre begge fysisk best mulig rustet til å klare de  daglige påkjenningene som vil møte dem.

- De siste par årene har VM i maraton (for veteraner) i august 2015 vært det sportslige målet både for Jon Geir og meg.  Og det er det fortsatt, sier Alf. Men først skal altså Caminoen beseires.

- Å gjennomføre et prosjekt som dette, 19 maraton på 19 dager, krever mer enn bare friske bein, vi trenger også et støtteapparat underveis. Til dette formålet har vi fått med oss i våre respektive, Anita og Rita, til å kjøre følgebil. De skal holde styr på sko, klær, overnatting, mat, førstehjelpsutstyr, bilder, filming, kontakt med iTromsø osv.

Katedralen i Santiago (2) (640x427).jpg
Katedralen i Santiago de Compostela... dit kommer Alf og Jon-geir etter planen 14. juni (foto: Alf B Dahl).

Mørketidsløpet2014_Alf_gratulerer_Jon_Geir_seierM50_foto_BJohannessen.jpgProsjektets hjemmeside

Prosjektets Facebookside

Nesten 500 000 kroner er samlet inn hittil
Dette er et Charity Run, eller veldedighetsløp på godt norsk, for Kirkens Bymisjon. Så målet er å skaffe penger, mange penger!
Støtt prosjektet

iTromsø.no:
Har snart samlet inn en halv million kroner

Etappe 20 i Midnigt Sun Marathon
Etter hjemkomsten fra Caminoen skal Alf og Jon-Geir løpe maraton på MSM lørdag 20.juni 2015. Der skal de løpe med 4-timers ballong og alle som vil kan løpe sammen med dem.

Som vi ser av bildet til høyre er disse karene vant til å bestige seierspallen når det løper. Bildet er fra Mørketidsløpet 2014 da Jon-Geir vant M50-59 foran Alf
(foto: Bjørn Johannessen).

I Running El Camino eller MSM uken etterpå blir det nok ingen pallplass, men de har utfordret og vunnet over seg selv, og med stor sannsynlighet også nådd innsamlingsmålet til Kirkens Bymisjon.

Video:
Spre videoen og bli med og hei fram Alf på hans løp på tvers av Spania....

A-Foto: Arthur Arnesen. B-Foto: Ivan Ortegon. Klipp: Marte Aasen. Fargekorrigering: Øyvind Opshaug. Lyd: Andreas Wangsbro. Tekst: Alf Dahl, John Emil Richardsen og Marit Overrein.