Oppløpet ble litt for kort for Andreas Roth som avanserte fra sin plassering bakerst til femteplass i den meget tette 800 m-finalen. Fra første- til sjettemann skilte det bare 68 hundredeler. Løpet ble vunnet av polske Artur Kuciapski på 1.48,11 mens sølvet gikk til spanske Ordonez og bronsen til slovenske Rudolf som hadde en meget sterk avslutning.

Andreas klarte ikke bare å juble over det gode resultatet:

– Jeg har blandede følelser. Femteplass er veldig bra, men samtidig er jeg 17 hundredeler unna en internasjonal mesterskapsmedalje, uttalte Roth til Romerikes Blad etter løpet.

Andreas Roths trener, Hans Jørgen Borgen, var på sin side meget godt fornøyd med både resultatet og de taktiske dispoisjonene underveis. Han skriver på facebook:

"Etter å ha kranglet mye i feltet i forsøk og semifinale valgte han å holde seg unna dette i finalen og holdt seg til planen med å åpne forsiktig og eventuelt ligge sist helt til oppløpet. Denne planen fulgte Andreas til det perfekte! På oppløpssiden fant Andreas åpninger, og sammen med Rudolf som fikk bronse, hadde han klart best avslutning."

Ull/Kisa-løperen kan se tilbake på et meget sterkt mesterskap med tre gode løp tre dager på rad. Han har vist avslutningsstyrke i alle løp, og det lover godt også for framtidige mesterskap.

Karoline Skatteboe løp 5000 meteren sin på 16.41,60, noe som var 8 sekunder bak persen. Det må kan hun være godt fornøyd med sjøl om det ikke holdt til å henge med tetfeltet i dette selskapet.

Løpet ble vunnet på overbevisende måte av Liv Westphal fra Frankrike som med sin jevne fart malte i stykker konkurrentene. Vinnertida ble 15.30,61. Sølvet gikk til Louise Carton fra Belgia mens ukrainske Viktoriya Kalyuzhna tok bronsen. Åtte av de 17 løperne i feltet persa, og det ble satt tre nasjonale U23-rekorder. Det tyder på at forholda for langdistanseløping var gode.