Stian Angermund-Vik var bare 1 sekund bak vinneren i det bratte motbakkeløpet, som går opp fra Gardasjøen i Italia. Løpet ble prega av kraftig regnvær med torden, og på grunn av uværet ble løypa noe lagt om. 1190 høydemeter skulle forseres i løpet av 5,9 km. Løpet går om kvelden, og det løpes i mørket med hodelykt.

Philip Goetsch fra Italia vant herreklassen på 43.19 mens Christel Dewalle fra Frankrike var raskest av damene med 50.00. Hilde Aders var knappe 5 minutter bak og ble nummer tre. På sin facebook-side skrev hun følgende om løpet:

"Ok, det her va kult løp. Litt surr i starten gjorde at æ begynte bakerst, så åpna ikke for hardt i alle fall 😜 Så var det bare å jogge oppover i et evig mørke og regn. Lyn og torden fikk vi også, og mens æ løp tenkte æ jo som så at æ hadde underskrevet på deltakelse på eget ansvar. Blei 3. plass."

Dagen etter var hun i sving igjen, på den 27 km lange Extreme-løypa der 2450 høydemeter skal forseres opp og ned. Der ble hun nummer ni, på plassen foran ei anna Tromsø-jente, Yngvild Kaspersen. Det var drøye 11 minutter fram til amerikanske Megan Kimmel som vant på 3.17.35.

Også Stian Angermund-Vik løp begge dager, og han ble nummer sju i langøypa. Tida hans var 2.53.56, og det var 7 minutter fram til bestemann, Alexis Sevennec fra Frankrike.

Det var også lagt inn et løp på 10 km, og her ble Torunn Øvergaard Aarvik nummer to på 1.18.00. Til sammen deltok 22 norske på de tre distansene. Flere av dem stilte i både Vertikal KM og Syrace, så det var atskillig flere norske starter. I alt fullførte 832 deltakere fordelt med 551 på 23 km, 187 på Vertikal KM og 96 på 10 km.

Kondis.no-reportasje fra Limone Skyrace i fjor

Hilde_Aders.jpgMed litt blod på kneet løp Hilde Aders inn til niendeplass i langløypa. I det bratte motbakkeløpet ble hun numer to. (Foto: arrangøren)