Norefjellsmarsjen er et knallhardt terrengløp på ca 22 km med over 1000 høydemetre. I forhåndsreportasjen Kampen om Norefjell var ikke Carl Fredrik Hagen nevnt, men unggutten fra Tårnåsen i Oppegård ville absolutt ha et ord med i laget i kamp med langt eldre og mer meritterte løpere og langrennsløpere.

Kun eliteløper Øystein Sylta løp raskere enn Hagen, som knuste en så god løper som Anders Aukland med over 12 minutter! Nå skal det sies at de beste i trippelen etter langrennet og syklingen startet etter Gundermetoden, og med solid ledelse er det ikke sikkert at Aukland var helt i kjelleren. Han vant i hvert fall greit sammenlagt i trippelkonkurransen. Tøffere ble det å forsvare plassen sin for andremann, Birkentrippeleksperten Geir Ludvig Aasen Ouren. Unge Hagen hentet nemlig inn hele 23 minutter på en overrasket Aasen Ouren, men et fall like før mål gjorde at sistnevnte slapp med skrekken. Dermed ble trippelrekkefølgen 1.Aukland, 2. Aasen Ouren og 3. Hagen.

På arrangørens hjemmeside har vi sakset følgende referat;

"Bak han (Aukland) var det kamp til siste meteren. Nr. 2, “Birken trippelkonge”Geir Ludvig Aasen Ouren ledet med nesten 25 minutter over Carl Fredrik Hagen før start. Forspranget ble fort spist opp av den svært  lovende og meget sympatiske Oslo løperen og hadde det ikke vært for fall ca. 1 km før målet hadde han utfordret Aasen Ouren helt til målstreken. Stillingen ble derfor uendret på de første tre plassene. Tiden til Hagen holdt til en imponerende 2. plass i menn elite på løpet."

Du kan lese hele referatet, se alle resultater og flott billedserie på arrangørens hjemmeside HER.

Les også Carl Fredrik Hagen sin egen beretning fra Norefjellsmarsjen på bloggen sin HER.


STERKT LØPT: Carl Fredrik Hagen har hentet inn 23 minutter og akkurat passert Geir Ludvig Aasen Ouren.
Foto: arrangøren ved Magnus Östh,
www.N-3.no

Om snaue to uker er det klart for ny trippelduell i Birkebeinerløpet, men da vil nok også en annen Follogutt, Arne Post, ha et ord med i laget. Post har tidligere vunnet både Birkebeinerløpet og Birkebeinertrippelen og leder sammenlagt etter langrenn og sykling. Så dersom kneet hans holder, skal de løpe fort som skal holde Langhusgutten bak seg i trippelkonkurransen. Fort skal de også løpe som skal slå Carl Fredrik Hagen i selve løpet. Hagen imponerte stort med 5.plassen som nest beste nordmann i fjorårets Birkebeinerløp og han viste tydelig i Norefjellsmarsjen at storformen er på vei.