Åneskøl Opp i Feiring (Eidsvoll) søndag 6.juli
Det har nesten gått inflasjon i antall norske motbakkeløp, men like fullt er Åneskøl Opp det første skikkelige motbakkeløpet på Romerike. Med 480 høydemeter å forsere har det også mest stigning av løpene i Osloområdet. Åneskøl Opp er 4.3 km og arrangeres søndag 6.juli.

42 påmeldte pr 4.juli, se oppdatert startliste HER
I tillegg kjenner vi til mange som har tenkt seg til Feiring men som tydeligvis planlegger å etteranmelde seg. Kan det bli over 100 deltagere i det første Åneskøl Opp??

Se bilder fra løypa lenger ned...

Aas og Bakke to av forhåndsfavorittene
To uker før løpet er de første 25 påmeldt, og allerede nå er det klart at den som skal først til topps må løpe fort. Blant de forhåndspåmeldte finner vi blant annet skiløper og motbakkespesialist Henrik Bakke fra IL Driv. Han vant også Råskinnet i G15-16 år tidligere i år. Harald Aas fra Eidsvoll er også klar for Åneskøl Opp, og selv om o-løperen kanskje hadde ønsket at løpet gikk både opp og ned, er han en skikkelig tøffing i motbakkene (han er ellers en grusomt rask utforløper).

Oppdatert 1.7.: Tore Ruud Hofstad, Petter Skinstad og Sindre Buraas kommer også...
Det blir altså et knallhardt herrefelt. På damesiden ser det foreløpig ut til å bli en kamp mellom mor og datter Wennemo fra Gjerdrum, med Oda som favoritt foran mamma Anita.

Et løp for alle
Konkurranseklassene starter kl 14:00 mens gang-/trim-/stavgangklassen starter 13:00. Her er det altså mulig for alle å få seg en fin og overkommelig topptur. Det har vært lang kø for etteranmelding på alle løp i år, så vær tidlig ute løpsdagen, eller enda bedre; meld deg på nå.

Se tidligere omtale på Romerikesiden

Arrangørens hjemmeside

INNBYDELSEN

Påmeldingadresse: arnesax@online.no eller tlf 47 31 28 06
Finn fram til Årneslandet ved Feiringklinikken
Bilder fra løypa: Foto Bjørn Hytjanstorp
Det+var+stille+ved+%C5rneslandet+mandag+kveld+13+dager+f%F8r+%C5nesk%F8l+Opp.+Her+i+vannkanten+nede+ved+badeplassen+vil+forh%E5pentligvis+over+100+deltagere+l%F8pe-+eller+g%E5+opp+til+%C5rneskollen+s%F8ndag+6.juli.
Det var stille ved Årneslandet mandag kveld 13 dager før Åneskøl Opp. Her i vannkanten nede ved badeplassen vil forhåpentligvis over 100 deltagere løpe- eller gå opp til Årneskollen søndag 6.juli.
Etter+et+bratt+parti+i+starten%2C+p%E5+vei+fra+%C5rneslandet+opp+til+Riksveien%2C+er+det+klart+for+innslepp+i+saueb%E5sen+som+ogs%E5+er+starten+p%E5+turstien+til+%C5rneskollen.+Grinda+st%E5r+oppe+mens+l%F8pet+p%E5g%E5r.
Etter et bratt parti i starten, på vei fra Årneslandet opp til Riksveien, er det klart for innslepp i sauebåsen som også er starten på turstien til Årneskollen. Grinda står oppe mens løpet pågår.
Dette+f%F8rste+terrengpartiet+mellom+alle+innhengningene+er+halvbratt%2C+men+fint+l%F8pbart.
Dette første terrengpartiet mellom alle innhengningene er halvbratt, men fint løpbart.
Siste+grinda%2C+og+Sigurd+Bakken+som+fulgte+fotografen+til+topps%2C+er+klar+for+%E5+komme+seg+p%E5+beite.+Den+tredje+bukken+bruse+%28undertegnede%29+testet+l%F8ypa+en+uke+tidligere%2C+men+her+er+det+ikke+snakk+om+%E5+gj%F8re+seg+feite.+Oppturer+m%E5+v%E6re+en+glimrende+slankemetode.+Alle+tre+bukkene+kommer+tilbake+6.juli%2C+Sigurd+og+undertegnede+som+deltagere%2C+Bj%F8rn+som+fotograf.
Siste grinda, og Sigurd Bakken som fulgte fotografen til topps, er klar for å komme seg på beite. Den tredje bukken bruse (undertegnede) testet løypa en uke tidligere, men her er det ikke snakk om å gjøre seg feite. Oppturer må være en glimrende slankemetode. Alle tre bukkene kommer tilbake 6.juli, Sigurd og undertegnede som deltagere, Bjørn som fotograf.
Litt+r%F8tter+og+stein%2C+men+%E5pent+og+fint+gjennom+noen+hogstfelt+i+et+slakt+parti+f%F8r+Trilterudbekken+%28se+kart+i+forrige+reportasje+-+link+lenger+opp%29.
Litt røtter og stein, men åpent og fint gjennom noen hogstfelt i et slakt parti før Trilterudbekken (se kart i forrige reportasje - link lenger opp).
Heisan%2C+her+er+en+overraskelse+for+de+som+ikke+har+v%E6rt+her+f%F8r+eller+leser+dette.+Kryssing+av+Trilterudbekken+betyr+en+tur+ned+i+et+dypt+juv+og+opp+igjen.+Med+20+meter+h%F8ydefall+her+betyr+det+at+turen+fra+%C5rneslandet+til+%C5rneskollen+inneholder+500+meter+stigning+totalt.
Heisan, her er en overraskelse for de som ikke har vært her før eller leser dette. Kryssing av Trilterudbekken betyr en tur ned i et dypt juv og opp igjen. Med 20 meter høydefall her betyr det at turen fra Årneslandet til Årneskollen inneholder 500 meter stigning totalt.
Gammel+hogstvei+med+st%F8rre+mulighet+for+%E5+treffe+p%E5+sauer+enn+motoriserte+kj%F8ret%F8y.
Gammel hogstvei med større mulighet for å treffe på sauer enn motoriserte kjøretøy.
Noen+steder+er+det+bare+en+sti...
Noen steder er det bare en sti...
Gr%F8nn+gate.+Etter+Trilterudbekken+er+det+bratt+veldig+lenge%2C+og+den+som+ikke+merker+melkesyra+opp+mot+drikkestasjonen+har+enten+tatt+det+for+rolig+eller+er+i+veldig+god+form.
Grønn gate. Etter Trilterudbekken er det bratt veldig lenge, og den som ikke merker melkesyra opp mot drikkestasjonen har enten tatt det for rolig eller er i veldig god form.
Skogsbilvei+eller+plantefelt%3F%3F
Skogsbilvei eller plantefelt??
Etter+drikkestasjonen+1%2C5+km+f%F8r+toppen+er+det+noen+hundre+meter+p%E5+slak+grusvei%2C+med+mulighet+for+%E5+f%E5+opp+litt+fart+igjen.
Etter drikkestasjonen 1,5 km før toppen er det noen hundre meter på slak grusvei, med mulighet for å få opp litt fart igjen.
N%E5+er+det+bare+en+kilometer+igjen+til+topps%2C+p%E5+myke+lite+benyttede+stier+-+og+varierende+fra+ganske+flatt+til+bratt+oppover.
Nå er det bare en kilometer igjen til topps, på myke lite benyttede stier - og varierende fra ganske flatt til bratt oppover.
P%E5+toppen+480+mom+%28meter+over+Mj%F8sa%29%21+Husk+%E5+skrive+i+gjesteboka+f%F8r+du+g%E5r+ned%2C+og+god+tur...
På toppen 480 mom (meter over Mjøsa)! Husk å skrive i gjesteboka før du går ned, og god tur...