se også:

Klart for den 25.Stomperudkarusellen torsdag 21.april

Sørum ILs hjemmeside

SAMLESIDEN FOR KARUSELLENE PÅ ROMERIKE

Jubileum
Stomperudkarusellen jubilerer i år og arrangeres for 25.gang. Dermed var det også jubileumstrøyer til alle deltagerne. Denne gang var det 121 løpere som passerte målstreken, og vi opplevde altså det uvanlige at det var ei jente foran alle gutta i mål på 5-kilometeren i den såkalte "Bingenrunden".

Anita
Anita var nok reist hjem før Kondis'referenten kom til mål, så vi får prate litt med henne senere. Etter en flott 2003 sesong med bl.a. 1.14.21 på halvmaraton i Drammen og 34.37 på 10 km i Furumomila har vi ikke sett Anita på resultatlistene siden hun brøt i NYCM (Ney York City Maraton). Nå er hun tydeligvis på vei tilbake, og det er jo veldig hyggelig.

Gutte/jenteløp
Gutte-/jenteløperne på 1.5 km startet en halvtime før de "voksne", og her ble det suveren seier blant gutta til Vegard Gjelsvik fra Blaker. Vegard hadde pès fra Skedsmogutten Mads Gjerdet i begynnelsen, men dukket opp i målområdet 40 sekunder før nestemann.
Anniken Alnes fra Frogner løp i yngste jenteklasse, men holdt likevel unna for Marianne Sysak og Sara Bråten i 13-14års klassen. Kanskje vi har en ny "Anita" på gang her....
Free Runners fight og raske veteraner
Det er både kort og langt alternativ i Stomperudkarusellen, men i første løpet er distansen lik og alle startet samtidig. Bak Anita Håkenstad kjempet Jan Kristian Bredesen og Sven Svensson (begge løper for Free Runners i H40-44) om å være raskest av det sterke kjønn i mål, en kamp Jan Kristian avgjorde med 3 sekunders margin.
Lørenskogs Ole Arne Sclytter tok teten på åpningskilometeren, men måtte nøye seg med 3.plass totalt og klasseseier i M45-49 denne gangen.

Klassevinnerne i veteranklassene 50år + er jo alle gamle kjenninger, og holder et imponerende høyt nivå; M50 Steinar Gressløs, M55 Rolf Meek, M60 Ragnar Berg Johnsen, M65 Vemund Wemundstad, M70 Odd Langgård, M75 Harald Aanerud.

Ellers er det kanskje ikke alle som drar kjensel på vinneren i damer 55-59, Amalija Kovacic, men det er altså tidligere Amalija Leber som vant klassen på dagens nest beste tid blant damene.

RESULTATER FRA 1.LØP FINNER DU HER

Neste løpsdag i Stomperudkarusellen er 3.mai fra idrettsplassen i Lørenfallet.
Bilder fra Sørum (foto: Olav Engen)
Her har ungdommene på 1,5 km løpt sine første 150 meter, og fortsatt holder Mads Gjerdet(48) følge med den suverene vinneren Vegard Gjeldsvil (46). Litt bak disse ser vi Anniken Alnes som var reskest av jentene.
Her har vi Vegard etter fullført løp.... han ville nok slått brorparten av løperne også på 5 km....
Spurtoppgjør om 2.plass blant gutta... en kamp som Mats Gjerdet vant foren Ole Martin Fischer
De tre første i mål av jentene: Til venstre Marianne Syslak som vant 13-14 årsklassen, til høyre Sara Bråten som ble nummer to i samme klasse. Mellom Søriumjentene har vi så en fornøyd Anniken Alnes som vant 11-12 årsklassen og også slo sine eldre konkurrenter denne gangen.
Arrangøren hadde laget fine jubileumstrøyer i forbindelse med Stomperudkarusellens 25-års jubileum. Vi overhørte forresten en kommentar før start om at de som av en eller annen grunn ikke hadde fått tak i innbydelsen og dermed ikke var tilstede på første løp skulle få en ny mulighet senere. Bare møt opp på andre løp, så skal det nok la seg gjøre å fullføre årets karusell likevel.
Hvis arrangøren er i godlune blir det da kanskje en fin trøye også på "etternølerne"...
To av de raske veteranene som vanligvis vinner sine respektive klasser - som de gjorde det i første løp i Stomperudkarusellen. Ragnar Berg Johnsen (276) vant 60-64 år på fine 19.51 mens Vemund Wemundstad vant 65-69 år på like fine 20.11
Her har vi to andre veteraner som utveksler erfaringer etter målgang. Til venstre Raumnes&Årnes-løperen Jan-Erik Rybråten som løper "Kort alternativ" (men altså samme som lang denne dagen) og han med den fine capsen er Lørenskogingen Brynjar Øie. Jan-Erik var raskest av disse, men Brynjar var likevel godt fornøyd med løpet sitt selv om han ble distansert med drøye 30 sekunder av den andre.
Gunnhild Røv fra Sørum holder unna for Karsten Antonsen fra Raumnes&Årnes inn mot mål
Alderen biter ikke på denne karen. Harald Aanerud - som løper for "OBIL" vant klasse 75-79 år på finfine 29.21
Helge Bratlien gjør som Homstvedt. Når bena ikke alene klarer jobben får han bruke krykker til hjelp - det er jo ingen grunn for en Sørum-kar til å stå over et løp i Stomperudkarusellen eller andre løp man har lyst til å delta i.
Bak Helge ser vi Agnar Kvatningen som løper for SBC Sport og har valgt "kort alternativ" i Stomperudkarusellen.