IDYLL: Start og mål for Årungen Rundt er ved idylliske "Andedammen".

Kondis har mottatt denne rapporten fra leder for friidrett i Ås IL, Egil Prestløkken;

Mer enn 300 løp, jogget eller gikk Årungen Rundt

Lørdag 10. september 2011gikk Årungen Rundt av stabelen. Arrangementet er et tradisjonsrikt løp som første gang ble arrangert i 1928, det har de to siste årene blitt arrangert som avslutningsarrangement på Ås kommune sin Fresk Uke. Årungen Rundt er en herlig kombinasjon av elite, bredde, barn og voksne. Yngste løper hadde ikke fylt året enda, eldste løper stilte i klassen 70 pluss.

Løpefesten startet med 300 m barneløp. Et startfelt på nesten 100 barn i alderen 0-9 år løp med stor iver rundt den vakre Svanedammen. Her var det stor innsats og et par skrubbsår, og medaljer til alle. Ungdomsløpet over 2,5 km var preget av solide løpstalenter fra Follo. Det ble løpet hardt fra start og i bakkene inn mot mål var det mange som fikk kjenne på melkesyra. Dagens største startfelt var dagens hovedløp, 10,5 km rundt Årungen. Ca. 100 løpere hadde valgt denne utfordringen som ukens lørdagsaktivitet. Flere sterke løpere hadde tatt turen til UMB parken og det ble kjempet hardt i en 8 mann stor pulje. Ved runding nordenden av Årungen begynte tetfeltet å strekkes ut og Petter Eggan hadde fått en ledelse. Han klarte å beholde ledelsen langs vestsiden av Årungen og i bakkene opp mot UMB parken og gikk i mål som verdig vinner av Årungen Rundt 2011 på tiden 36.07 med Mads Bigum Johansen på andre plass og Eirik Methlie Hagen på tredje. Beste Ås løper ble Henrik Berntsen på 7 plass knapt 4 minutter bak vinneren

Kvinneklassen ble i år vunnet av Eldbjørg Moxnes på tiden 42.59, tett fulgt av Malin Lundvik som bor i Ås, og Nesodden sitt unge løpetalent Tina Knutsmoen på tredje plass. Fjorårets totalvinner Jorunn Rekkedal hadde dessverre ikke anledning til å stille i år pga skade. Vi håper at både Eldbjørg og Jorunn stiller til neste år slik at vi får en enda friskere kamp i kvinneklassen.

I tillegg til alle som løp seg stive og svette var det ca 100 personer som valgte å ta turen som turmarsj, disse fikk nok den fineste naturopplevelsen med mye lokalhistorisk informarsjon utpostert rundt løypa.

Årungen Rundt ble i år igjen en suksess i de vakre omgivelsene i UMB parken. Arrangøren vil gjerne takke samarbeidspartnerne ved Løplabbet, Spydeberg Sparebank, Cummins, Vinterbrosenteret, Ås Kommune, UMB og Landbruksmuseet. Størst takk likevel til alle løpere, og funksjoneærer,  for et flott arrangement. Velkommen tilbake til Årungen rundt i 2012.

RESULTATER
Bildeserie hos Østlandets blad

TO BLIDE LØPERE: Roar Tomter fra Askim (t.v.) viste storform og vant klasse M35-39 år med halvannet minutt, mens arrangørklubbens Knut Bjørn Stokke ble nr 3 i klasse M40-49 år. Bildet er tatt etter fjorårets løp samme sted.

Bilder: Frode Monsen.
Forsidebilde: Per Inge Østmoen, fra Eggan sin seier i Nøklevann Rundt i fjor .