Vikingaruset er et gammelt löp i Uddvalla som nå Hälle IF har blåst nytt liv i etter å ha inngått samarbeid med Hytteplan og Hytteplanmila. Man kan si at årets utgave av Vikingaruset var en liten test på hvordan dette løpet skal bli. Løpet arrangeres i en rundbane på 3,3 km i Uddevalla sentrum. Löypa er variert og lettløpt. Maks høydeforskjell på runden er på 8-10 meter.

I denne utgaven av Vikingaruset var det i underkant av 100 löpere på startstreken. Men nivået på startfeltet var svärt sterkt til å väre så "tynt". Og farten ut fra start var veldig stor. Det var nok flere löpere som åpnet litt i overkant på den förste runden og som måtte justere litt på de to neste rundene.

Wibeto med ny norsk rekord
Det var mange norske som hadde tatt turen til Uddevalla for å löpe Vikingaruset. Sponsoren Hytteplan Sport hadde med et titals löpere på startstreken. Det var også flere löpere som hadde tatt turen fra Oslo for å löpe Vikingaruset, som er förste löp i Viking-slaget, hvor Hytteplanmila, som arrangeres 22. oktober, er andre del. Det blir premiering for beste sammenlagtresultat i disse to löpene.

En av de som hadde tatt turen fra Oslo til Uddevalla var Henning Wibeto, og det for å prøve å sette ny norsk rekord på 10 km for klasse 65-69 år. Nå hadde ikke Henning löpt en eneste konkurranse siden i april og var litt usikker på konkurranseformen. Han visste formen var bra på trening, men konkurranse er noe annet. Henning Wibeto løp de tre rundene i Uddevalle på tiden 37:45, og satte dermed ny norsk rekord på 10 km i klasse 65.69 år. Den gamle var på 38.28 og ble satt av Knut Austlid i 1996. Nå er Wibetos mål å sette ny norsk rekord i samme klasse på maraton.

Se fullstendige resultater fra løpet her                             

Kvinner:            
1. Meraf Bahta, Hälle IF - 34:35
2. Nina Persson, Örgryte IS - 36:39
3. Ann Hellgren, IF Kville - 38:53
Beste Norske:
6. Elin Gulbrandsen Kvisgaard, Hytteplan Sport - 43:37

Herrer:
1. David Nilsson, Högby If - 30:41
2. Patrik Andersson, Hälle IF - 30:59
3. Frdrik Jonnson, Ullevi - 31:40
Beste Norske:                                        
4: Harald Solhaug-Näss, SK Vidar - 31:48