Norgeskarusellen bestod av 6 løp som ble arrangert med start og mål fra Fana Stadion. Hans-Jakob hadde også planer om et ultraløp, Troll-løpet , som skulle starte på Tjeldstø i Øygarden med mål på Fana Stadion. Distansen var 63 km. Men han fikk ikke tillatelse fra politiet til å gjennomføre et slikt løp og endte opp med samme løype som ble benyttet i Norgeskarusellen med distansen 63 km. Etterhvert kom også 100 km på programmet.

Etter endt sesong 2005 valgte Hans-Jakob Berntsen å trappe ned  og dermed ble Maratonkarusellen "født" og tok over konseptet fra januar 2006. Bergen Maraton ble videreført som et av løpene i Maratonkarusellen og blir arrangert for 30. gang lørdag 21. oktober.

I 1982 hadde klubbene Bjarg, Fana og Gneist med sine ildsjeler på den tiden, Lars Ytre-Arna, Dag Rasmussen og Rolf Haugsvær i spissen prøvd seg med et maratonløp som også hadde navnet Bergen Maraton. Dette ble ingen stor suksess med rundt 50 deltagere. Løypen gikk i den samme traseen som deler av dagens Maratonkarusell, men i stedet for 2 "runder" på maraton som i dag ble det den gang løpt 21 km ut (nesten til endes i Hausdalen) med retur samme vei.  

Arrangørene prøvde seg også med et halvmaratonalternativ (Kløver-Maraton da Kløverhuset i Bergen gikk inn som sponsor) året etter, her stilte nesten 200 opp mens den fulle distansen stangnerte. Året etter ble det kun prøvd med halvmaraton før prosjektet  ble skrinlagt etter bare 3 sesonger. 

Nå avdøde Hans-Jakob Berntsen plukket opp ideen igjen i 1988 og startet opp med Bergen Maraton med DNM/Fana IL som arrangør. Interessen for lange løp hadde etterhvert tatt seg opp, og selv om ikke flere en 35 løpere fullførte Hans-Jakob sin første utgave, var interessen vekket. 

Lørdag arrangers Bergen Maraton for 30. gang på rad, så får de "lærdes strides" om dette er løp 30, 31, 32 eller 33.


 

maratonkarusellen logo.jpg
Påmelding, klikk på logo


 

 

IMG_5920.jpgLang rekke med løpere ut fra Fana Stadion i vakkert høstvær under fjorårets Bergen Maraton

IMG_6011.jpg
Kjell Raa passerer Stend Stasjon på returen etter snaue 18 km. Traseen går langs den nedlagte Osbanelinjen nesten hele veien.

Hans Jakob.jpg
BM-1990-640.jpg
Gammel plakat fra Bergen Maraton i 1990.

Resultater 1988 Bergen Maraton.jpg
Sakset fra Kondis 1988.

BCM-HJB.jpg
Hans-Jakob Berntsen fullførte Bergen City Maraton (halvmaraton) sammen med Brit Elin Birkeland 2017. Foto : Arne Dag Myking

Kondisreportasjer

22.oktober 2016: Sjur Ferkingstad fra Spirit best i Bergen Maraton