Ingressbildet: Svein Ove Risa(46) og Simen Bergseth(1) i tet på halvmaratonfeltet.  Foto: Julie Hansen.

Egersund halvmaraton og 10km ble  tradisjonen tro arrangert første lørdag i mars. Løpet har hatt en god vekst de siste år, og hele 138 løpere var påmeldt selv om det var meldt en del nedbør.

Torstein Tengsareid tok kommandoen i løpet med en gang og det var kun Per Svela som holdt følge i starten. De løp 10km og holdt følgelig en høyere marsjfart en halvmaratonfeltet. Torstein kunne løpe inn til sterke 31.49 med Per Svela 24 sekunder bak. I kvinneklassen var det Vibeke Steffensen som seiret foran Ragna Skipstad på 10km.

Simen Bergseth fra Skjalg IL tok seieren hjem på halvmaraton foran Svein O Risa. De lå lenge i et felt med 5-6 løpere men ble for sterke for de andre på siste del av løpet. I kvinneklassen var det Inger Saanum fra Mandal som seiret foran Mari Mauland fra Spirit Friidrett.

RESULTATER.

Dalane Tidendes reportasje.

Spirit friidrett reportasje.

Bilder på Egersund halvmaratons facebookside.

Eirik Dalva Skaala(13) og Hans O Undseth(35) fra GTI drar et stort felt etter 1.km.

Jomar Furuvik(5) og Gustav Gudmestad(47).           Foto: Thomas Hetland.

Inger Saanum inn til seier på halvmaraton.                             Foto: Thomas Hetland.

Knut Ro Sørensen(8) etter ca 1,5km. Knut løper inn til 42.02 på 10km.

Mari Mauland tar en fin 2.plass på halvmaraton.              Foto: Thomas Hetland.

Odd M Høyland får det ikk helt til å stemme i Egersund halvmaraton. Til gjengjeld kunne han glede seg over
premie både for flest løp og mest km i Jæren & Dalane langdistansekarusell i 2014.

Olav M Egebaken er en trofast deltager på lokale løp. Her løper han sitt femte Egersund Halvmaraton.

Torstein Tengsareid drar på Per Svela ca: 2km ut i løypa.  Foto: Thomas Hetland.