Bersevatnet rundt gikk under veldig tunge forhold. Mye vind og regn i timene før løpet gjorde at løperne fikk meget krevende forhold rundt den flotte løypen i Bjerkreim. Spesielt de siste 2 km var tunge i gjørme og våt grus.

Arrangøren hadde kortet ned litt på løypa grunnet is/snø i en av utforbakkene. Løypa målte nå 4,95 km på undertegnedes GPS klokke og ble nok ca 400-500m kortere en den ordinære løypen som er brukt i over 20 år.

Hele 82 løpere stilte opp i dette løpet til tross for at været var dårlig. I tillegg kom alle de lokale som går rundt vannet i Bersetrimmen.

Torstein Tengsareid fra Egersunds IK friidrett tok sin andre seier på to dager. Han vant med klar margin til Jarle Risa, som slo sin klubbkollega Per Svela med fem sekunder.

I kvinneklassen var det Camilla Ziesler fra Sandnes IL som vant foran Kari-Anne Veen fra GTI. På 3. plass kom Oda Nevland fra Bjerkreim IL

Resultatliste

Starten på Bersevatnet Rundt. Himmelen har åpnet seg og regner øser ned.     Foto: Kristoffer Ingebrigtsen

Torstein Tengsareid har allerede fått luke i første bakken. Bak kommer Jarle Risa (62), Per Svela (71), Jakob Ingebrigtsen (delvis skjult) og Ørjan Slettebø (59)                        Foto: Lise Bentsen

Kari-Anne Veen (77) stiller som regel alltid opp i dette flotte løpet i bygda hun er oppvokst i.   Foto: Lise Bentsen

Torbjørn Aareskjold (26), Jan M Vaule (39) og Bjørn Sundvor (32).                    Foto: Lise Bentsen

Camilla Ziesler inn til sterke 21.32                                                                                    Foto: Lise Bentsen

Kristina Skåra inn til en flott 4. plass i kvinneklassen.                                                    Foto: Kristoffer Ingebrigtsen

Per Svela, som nå løper for Undheim IL, løp inn til 3. plass i sin hjembygd.                 Foto: Kristoffer Ingebrigtsen