Starten
Også i den andre utgaven av Påskemaraton i Drammen viste været seg fra den beste siden spesiellt den første timen. Her ser vi blå bukse Bølers Hermann Bruun flankert av ikke mindre enn 3 Oppegårdløpere. Med skaut ute til venstre: Vidars Gjermund Sørstad og med siden til Tjalves Erlend Bronken.
Påskemaraton i påskevær
Trykk+p%E5+bilde+for+STOR+utgave
Trykk på bilde for STOR utgave
Påskemaraton går i trivelige omgivelser ved Drammensfjorden. Her kommer løperne etter ca. 8km hvor det passeres en båthavn og det løpes på deilig sti. Vi ser at isen ligger på vannet, men trykker du på bildet får du se at ute i fjorden ligger vannet åpent.
Vi ser de 3 beste på 10km og med dem faktisk Erlend Bronken (startnummer 159) som leder halvmaraton. Fra venstre: 139: Harald Ringen, Oppegård, 127: Øystein Mørk, Bøler og ytterst til høyre Tor Arne Rudland, Hovden. Bak sykler løpsleder Tom Rune Bertelsen.
Anna Tråve
Anna Tråve hadde ingen konkurranse fra andre kvinner. Hun brukte Ole Kjell Langmyren som hare lenge.
Tråve har trent mye styrke og spinning i vinter og syntes tiden 40.09 var helt grei utifra dette. Nå blir det intervall og bakketrening frem mot Sentrumsløpet.
Marit Engen
Marit Engen tok en andre plass på kvinnenes 10 km.
Øystein Mørk
Øystein Mørk, Bøler kaller seg asfalttraver. 32 år gammel og har trent på egen hånd i alle år. Under Oslo Maraton ifjor hadde han lenge følge med Trygve Retan fra Bøler. De ble ståendes å prate etter løpet og slik endte det med at Øystein kom inn i Bøler. Mest for å ha noen å trene med innimellom og mye for å kunne delta i stafetter. Så nå blir det Fjellhamarstafetten, Holmenkollstafetten og St.Olavsstafetten.
Den siste har han faktisk ikke deltatt i tidligere tross 8 år i Trondheim.
Trønderen Trygve Reitan som lenge har bodd på Bøler, Oslo og løpt for Bøler har i løpet av vinteren flyttet tilbkae til Trondheim og sånn sett "fikset" han altså en erstatter til klubben med Øystein Mørks inntreden i laget.
Øystein har bosatt i Lier og er dermed nesten nabo til en annen som gjorde det godt i Påskemaraton nemlig Gjermund Sørstad.
Foruten å nå trene og konkurrere for Bøler er det 2 ting til som kan gjøre Øystein til en enda bedre løper i år. I november gikk han til anskaffelse av tredemølle og julegaven han fikk i vinter var den beste han hadde fått på mange år, fortalte han kondis.no. Hva presangen var? Medlemskap i KONDIS.
Tor Arne Rudland
Rudland er det neppe mange som har hørt om tidligere. 20-åringen har ingen sportslige meritter bak seg og begynte å trene for alvor i februar.
Debut på 10km med 34.30! I Drammen startet han spurten for tidlig og dermed ble det andreplass.
Ifjor debuterte han på maraton med 3.12 i Oslo og 3.05 på Jessheim etter å ha kommet for sent til start (Se her
Nå lover trener Bjarne-Vad Nilsen at det skal bli mindre lange løp og at det skal bli trening for å bli rask. Første mål er Sentrumsløpet hvor Rudland satser på å senke den nye persen klart.
Marit Engen
Marit Engen, 28 år og løper for Ren-Eng, dvs. hun har egentlig ikke løpt konkurranser på mange år selv om hun har trent. For ca. 10 år siden løp hun aktivt og hadde noteringer som 10.20 på 3000m og 4.51 på 1500m, hun gav seg imidlertid men nå får vi håpe hun kan la seg inspirere til å delta mer igjen. 42.57 fikk hun i en flat løype hun likte godt.
Erlend Bronken
Erlend blir bedre og bedre, men så trener han mye også. Den siste uka trente han som vanlig uten å lade opp til Påskemaraton. En vanlig treningsuke for ham i vinter har vært 160 km. Her ser vi ham smile til fotografen etter ca. 12 km. Da løp han alene uten noen konkurranse fra noen. Nærmeste mann på lista Terras Jens Kristian Berg har ennå et stykke igjen til sin beste form etter å slitet med skader i hofta.
Som vi så på et tidligere bilde: Erlend var ikke snauere enn at han tok følge med de beste på 10km. Det viste seg å være et godt valg.
Jubel over ny PERS!
Et godt valg å henge på de beste på 10 km, for det ble ny pers på distansen med tiden 1.14.36 11 sekunder raskere enn sin tidligere. Løypa er rask i Drammen, men det var en del vind som løperne kjente ganske bra imot når de løp innover mot start/målområdet. Det økte også på utover dagen.
Hanstad og Pedersen
Det var mange løpere fra Aust-Agder som hadde tatt turen til Drammen. Her har vi 2 av dem: Først kommer Ranveig Kvifte Hanstad, Grane etterfulgt av Ann-T. M. Pedersen, Express IL Her har Pedersen ennå følge med Hanstad. I mål ble det noen sekunder immelom dem.
3 beste kvinner på halvmaraton
Fra venster nr.2 Ranveig Kvifte Hanstad, Grane 1.37.12 i midten vinner Dorte Foss Raufoss IL 1.33.43 og til høyre Ann-T. M. Pedersen Express IL 1.38.15
Tre fornøyde kvinner etter løpet i sol og vår i den flate løypa i Drammen.
Dorte hadde trent bra helt fram til januar da begynte en tid med forskjellige skader som satte henne tilbake og hindret en start i Fredrikstadløpet. Hun var derfor meget sliten på slutten og med den skadeskutte treningen i betraktning var hun fornøyd med tiden. Dorte var kjempefornøyd med arrangementet. Ranveig hadde ikke løpt halvmaraton på 2,5 år og hadde målsetting om å løpe under 1.38 og det gikk jo fint. Anne har hatt problemer med lungene uten å at legene har funnet hva som feiler henne, så hun var godt fornøyd med å kunne gjennomføre i det hele tatt. For Aust-Agder jentene er det nå Fevik Maraton som er det neste på lista. 29.april går det første Fevikmaraton av stabelen. Arrangementet tar over for tradisjonsrike Øyestad Maraton.
Gjermund Sørstad
Gjermund Sørstad, nå Vidar, i fint driv langs Drammensfjorden.
Jubel
Grunn for å juble for Gjermund som har vunnet begge Påskemaratonløpene som har vært arrangert. Ifjor var vinnertida hans på 2.46 I år ble det bedre: 2.42.55
Gjermund gjennomførte et meget jevnt løp, han passerte halvveis på høy 1.20 og tatt i betraktning at vinden økte noe og at det ble noe kjøligere løp han helt jevnt.
Margrethe Løgavlen
Margrethe Løgavlen er trebarnsmor og trener for å få et avbrekk. Hun har en travel jobb i Nøtterøy kommune og deltar ikke til løp til vanlig. Men for noen dager siden kom hun over at det var løp i Drammen 2.påskedag. Kanskje hun skulle prøve seg på den gamle drømmen om å fullføre et maratonløp? Nja hun visst ikke helt...Først kvart på 9 (75 min. før start) bestemte hun seg. Margrethe fortalte til kondis.no at hun ikke hadde noen løperbakgrunn.
Aktiv i ungodmmen spurte vi? Mnja, hun dro på det: hun hadde dervet med roing. En meget reservert kvinne ville ikke ut med så mye og vi fikk informasjonsassistanse fra hennes mann som kunne opplyse om at hun hadde sølv i Nordisk i roing. Det kom også frem at hun hadde deltatt i Kristinaløpet for 14 år siden.

Det blir som regel en treningstur om kvelden innemellom barnepass og jobb på ca. 15 km.
Dagen før maratonløpet hadde hun imidlertid løpt 2 turer, en på 18km og en på 15 km!
Her høres det ut til å kunne være massevis av talent for både maraton og det som lengre er.
Jevnt hadde hun også løpt, ifølge hennes mann hadde de 4 rundene gått jamnt på 47 min.
hennes tid 3.08.17 ville ifjor plassert henne på 11.plass på Norgesstatistikken.
2-3-4- på maraton for menn
Fra venstre: Som ifjor: Jan Halland på andreplass, i år 2.53.39. I midten Geir Wenstøp, Express IL som ble nr. 4 med 2.58.14 og til høyre Odd Gunnar Tveit med 2.57.32 og tredjeplass.
Geir Wenstøp løpsgeneral for Fevik Maraton som innviterer alle til å ta turen til Fevik 29.april. Da blir det både hel og halvmaraton. Da kommer sikkert også Odd Gunnar Tveit, Birkenes som i Drammen hevdet å ha løpt sitt jevneste maratonløp noengang.
Arrangørene
Med unntak av Lone Bertelsen ser vi her arrangørene som i år fikk mange lovord av alle de deltakerne vi snakket om. Foruten fine pokaler til vinnerne vanket det også fine glass til samtlige deltakere. Med deltakerøkning på 40% fra debutåret lover det godt for fortsettelsen. neste år bør det komme godt over 100 deltakere til Påskemaraton som kan by på 3 kontrollmålte, flate og raske distanser i trivelige omgivelser.
Kondis på plass
Der det er løp er Kondis aldri langt unna. Er det maratonløp er du nesten alltid garantert å finne en kondisstand med masse brosjyrer fra inn og utland.
Kondis er organisasjonen for de kondisjonerte, og ALLE som kondisjonerer ER kondisjonerte hvis du var i tvil om det.
Et medlemskap i kondis er et medlemskap for å gi deg sjøl den beste inspirasjon for trening og konkurranser.

Les om medlemskap og bli medlem her.