Det er ikke ofte det arrangeres løp så langt til skogs at det overhodet ikke er mobildekning i området. Slik var det langt til skogs i Ulvådalen mellom Elverum og Trysil der Ulvådalen Ultra (maraton + 51,5 km) ble arrangert 1.pinsedag.

Fotograferinga gikk derimot greit. Nedenfor er en del bilder fra løpet - og fra utdeling av flere kondisutmerkelser til deltagere i ultraløpet.

REPORTASJE FRA LØPET

RESULTATER

De fleste bildene er tatt av Bjørn Hytjanstorp, noen av Olav Engen.

 Norske Terje Gulgrandsen fra Faaberg gratuleres med seieren av svenske (eller svorske) Anders Lindell som løper for Romerike Ultraløperklubb. De burde byttet plass av hensyn til flaggene...
Det var både en imponerende og overraskende seier av Terje, som knuste de to nærmeste konkurrentene på siste mila etter å ha rundet på 3.plass.

 Frants Mohr, Romerike Ultraløperklubb, lå i tet helt til han måtte gi seg med magesmerter halvveis. Det var nok ikke noe alvorlig, neste morgen gikk en 25 km langtur som en llek.
 For å komme til løpet måtte vi langt innover en skogsbilvei der det nok sjelden er like mye trafikk som denne dagen...
 
 Dyr er det mye av i dalen. Denne her møtte Bjørn Hytjanstorp på vei innover for å fotografere. De utlovede bjørn, ulv og gaupe så vi ikke noe til, men undertegnede så et rådyr i veikanten - og like inntil løypa var det skiltet til Norges største maurtue!!
 
 Ikke så veldig urbant miljø i målområdet...
 
 ET par påmeldte svensker dukket ikke opp, så blågula flaggan får være til ære for Anders Lindell selv om han har bodd drøyt 10 år her i landet.
 
 Terje Gulbrandsen løp en tidvis kupert 51,5 km på 3,55,50 - og spesielt sisterunden var imponerende med 38.54 på 9.3 km.
 
 Anders foran den svenske flaggan for anledningen. 2.plass og første gang under 4 timer på 50 kilometer i konkurranse.
 
 Rolf Bakken fra FIK Orion i Elverum ledet fra halvveis og et stykke ut på siste runden... Han var likevel fornøyd med 3.plassen.
 
 Ragnar Nygård fra Arnadal IL løp et veldig jevnt løp og avanserte fram til 4.plass i mål. Maratonpasseringen hans (3.29.42) er hans tredje beste på distansen noensinne.
 
 Per Einar Roth fra Jessheim og Romerike Ultraløperklubb kom inn på femte plass - og var fornøyd både med løpet og musikken på øret. Han var beste løper 50år+
 
 Tor Arne Stjern fra Gjøvik løper også for Romerike Ultraløperklubb. Her har han en liten luke til Harald Singstad... og i mål var det økt til 3,5 minutt.
 
 Thore Kristensen fra Romerike Ultraløperklubb løper i M60+ men klarte likevel 8.plass totalt med tiden 4.49.23.
 
 Harald Singstad, FBI lette etter et alternativ til et maratonløp han ble forhindret å stille opp i. Han fant et maratonløp som attpåtil var lenger enn det også - og storkoste seg i sitt andre ultraløp noensinne. Harald ble nummer 7 totalt.
 
 Vidar Berget, Taratell BIL, debuterte på ultradistanse. Løp jevnt hele veien og kom inn godt under 5 timer på 9.plass.
 
 Knut Kronstad, Romerike Ultraløperklubb, har spenstige planer om å løpe alle de 10 terminfestede norske ultraløpene i 2010. Hittil har han løpt Bergen Ultra 100km, Eggemoen 6-timers og nå altså Ulvådalen Ultra. Bare 7 ultraløp igjen...
 
 Sven Gjermund Arnesen, også han Romerike Ultraløperklubb, har slitt litt på de tidligere maratonløpene i år. Han truet med å stoppe etter maraton (en runde igjen), men ville være helt sikker på å få finisher-beltespenne for Ulvådalen Ultra - og fullførte i fin stil.
 
 Feltets eldste herreløper, Jarle Hammer fra Nittedal løp sitt 182.maratonløp !!!! ... og litt til slik at det ble 51,5 km også på han.
 
Marit Berg Bjerknes fra Fet og Romerike Ultraløperklubb er mer enn middels konkurranseglad. I fjor fullførte hun samltlige terminfestede norske ultraløp (det var hun alene om)... og så langt i år har hun løpt de tre første. Denne helgen kjørte hun til Göteborg tidlig på lørdagen - fullførte halvmaraton i sterk varme i GöteborgsVarvet, og kjørte hjem igjen for å sove noen timer før avreise til Ulvådalen Ultra.
 
 Løpets eldste deltager, 68 år unge Oline Yksnøy fra Rustad IL, fullførte 51.5 km på imponerende 6.10.17.
 
 Bjørn Terje Aass fra Moss gir positiv feedback til fotografen... han stoppet som planlagt etter fullført maraton (3.37.19).
 
 Henrik Aasbø, IK Rindals-Troll løp også maratondistansen. Det ble en liten "leteaksjon" etter han på slutten, siden man ikke hadde oppfattet at han ikke skulle løpe siste runden. 
 
 Viggo Bakken fra OK Grane nøyde seg også med helmaraton...
 
 ...og undertegnede "KrampeGammeln" som smiler fornøyd her etter ca 25 km måtte kort tid etterpå kaste inn håndkleet på grunn av håpløse kramper - som skyldes dårlig treningsgrunnlag på grunn av skader.
 
 Arrangør Runar Thorstensen løp dagen før - og det var også hans maratonløp nummer 50. Her får han Kondis' 50-maraton trofé overrakt av undertegnede.
 
 Gode klubbkamerater gir litt begge veier. Her er det Runar som overrekker HYTTEPLANken for 2009 til Olav. Denne utmerkes tildeles de 41 ultraløperne som løp minst tre norske ultraløp i 2009.
 
 Dagens seierherre, Terje Gulbrandsen, var en av de som fikk overrakt HYTTEPLANken.
 
 Per Einar Roth fikk sin utmerkelse...
 
 ...og det fikk Tor Arne Stjern også.
 
 Knut Kronstad, han med de spenstige planene, får overrakt finisher-beltespenna for Ulvådalen Rundt og HYTTEPLAMken av Runar.
 
 Sven Gjermund Arnesen fikk også sine to utmerkelser.
 
 Marit Berg Bjerknes tar seg en hvil etter målgang, førnøyd med å ha sikret seg nok en beltespenne. Hun, og Thore Kristensen, er de eneste innehavere av alle de nordiske ultraløp-beltespennene. Så langt vi vet er det bare Kristins Runde i Nordmarka (81 km), TEC 100 miles ved Stockholm og Ulvådalen Ultra som har delt ut spenner etter "amerikansk skikk".

 

 OLine Yksnøy ser også oppriktig glad ut over å motta sin første beltespenne. Både hun - og Marit som vi ser i bakgrunnen - fikk forøvrig HYTTEPLANken overrakt i Bergen tidligere i år.