Rune Fenne vant i fjor klasse 16-19 år med 1.17.02 og ble nr. 6 totalt. I år stiller han i klasse 20-24 år. Blant de som var foran Rune i mål i fjor er det kun Arne Post som foreløpig er påmeldt. Vanligvis dukker det opp en del gode løpere og etteranmelder seg, men sjansen er til stede for at det i år kan bli en duell om seieren mellom den unge Vidarløperen og Arne Post, som var 13 sekunder foran Rune i fjor.

I dameklassen stiller Anne Margrethe Hausken. Den løpssterke orienteringsløperen må finne seg i å stille med favorittstemplet selv om de to beste fra i fjor, Turi Malme og Hilde Hovdenak, også er på startstreken. Turi er på vei tilbake etter mange problemer denne sesongen, mens Hilde er bedre trent enn i fjor.

16 år gamle Karoline Grøvdal Bjerkeli er løpets store joker. Hun er den suverent beste baneløperen av de fire i favorittsjiktet. Hum imponerte for to uker siden med pers på 9.16 i "sololøp" på 3000 m i en nordisk juniorlandskamp. Men hun er også en god langrennsløper og kan godt holde helt til mål, selv om det er en mye lengre distanse enn hun vanligvis konkurerer på.
Endringer i løypetraséen
%3Cb%3EFjor%E5rsvinner%3A%3C%2Fb%3E+Turi+Malme+vant+i+fjor+med+1.26.30%2C+-+29+sekunder+foran+Hilde+Hovdenak.
Fjorårsvinner: Turi Malme vant i fjor med 1.26.30, - 29 sekunder foran Hilde Hovdenak.
Turi Malme har løpt Birkebeinerløpet fire ganger før og kjenner løypa godt. Hausken og Grøvdal er debutanter. Tidligere har løpet vært oppgitt å være 21,3 km langt. I år opplyser arrangøren at løypa er 250 m lengre fordi det ikke skal løpes i det mest steinete partiet etter Birkebeinerbakken. Nå skal løypa følge en traktorvei i steden for. Løypa blir nå oppgitt å våre 22 km. I så fall har fjorårets løype vært 21.750 m og ikke 21.300 m.