Nytt startområde på Sjusjøen

Det nye startområdet på Sjusjøen synes fungere bra og det er litt mer framkommelig for deltakere og publikum.  Sjusjøen skistadion ligger på en stor slette og har store utvidelsesmuligheter i alle fall på sommertid.

Utgangen fra start syntes å fungere greit og de fleste fant fort sin plass i feltet.

Løypa

Etter siste regnvær var nok løypa ganske våt enkelte plasser. Her passerer løperne et lite våtområde, like nedenfor Sjusjøen. Lenger ned er det atskillig våtere og det ble en del knall og fall. 

Vi fikk en del bekymringsmeldinger som mest gikk på alle nedoverbakkene og frykten for å skade knær og ankler. Det er nok mange som vegrer seg for å starte på grunn av disse. Kanskje arrangøren skulle vurdere å ha start og innkomst ved Håkons Hall for å unngå noen av bakkene?

Dagens beste utøvere roste naturlig nok løypa, og syntes den var flott.

Lengden på løypa, er noe uklar. De endringene som er gjort nedenfor Finnsveen har muligens gjort løypa noe lenger. To uavhengige GPS målinger fra deltakere, viste at løypa var 23,6 km lang, altså noe lenger enn målene arrangørene opperer med.

Nytt målområde

Det nye målområdet fungerte veldig fint og skapte en fin ramme rundt årets arrangement.

Fin stemning rundt matstasjonen i målområdet.

Det er veldig bra resultatservice i Birkebeinerløpet. Arrangørene meldte at det hadde vært noen problemer med strømbrudd og de første puljen hadde fått 35 sekunder for dårlige tider. Vi regner med at dette er korrigert nå. 

Fin organisering av Barnas Birkebeinerløp

Organiseringen av Barnebirken og Ungdommsbirken var veldig bra.  Med start nedenfor Kleivbakken og med samme mål som for de voksne ble disse totalt arrangementene bedre integrert  i Birkebeinerløpet. Begge arrangementene gikk etter at de aller fleste i løpet var kommet i mål. Vi hørte flere positive kommentarer til dette.

Som bildet viser var det full innsats fra start til mål. Bildet viser de eldste klassene i Barnebirken. 

Trafikkavvikling

Det var en jevn strøm av biler og folk i morgentimene. Mange var fornuftige og parkerte langt unna startområde og gikk til start.

Ette 5 km passerer løperne veien mellom Sjusjøen og Nordseter. Ved Sjusjøen står det at veien er stengt, men det gikk an å komme forbi.

I området rundt Stampesletta fikk en klare assosiasjoner til Birkebeinerrittet med veldig mye trafikk.  Noen køer ble det, men arrangørene gjorde en veldig god jobb med mange vakter og god merking.