Rett før start i det niende og siste Birkebinerløpet med start på Storåsen. Vi ser dagens hovedpersoner, Ørjan Lunde og Karoline Bjerkeli Grøvdal midt i bildet. Til venstre bl.a. Rune Fenne og Arne Post.
De beste i årets løp har allerede funnet sine posisjoner etter 100 meters løping. I første rekke bl.a. Rune Fenne, Arne Post, Ørjan Lunde, Sindre Hoff og Lars Høgnes. Helt til venstre "lokalkjente" Jørn Tore Lunaas fra Mesnali Skilag.
Fra starten for kvinner og menn 35-39 år: Rita Nordveeen, Ilseng IL (1631) og Geir Øvergård, Risberget IL (2120) var i første rekke på startstreken. Begge ble nr. 7 og beste hedmarking i sin klasse.
Jon Per Nygaard, Alvdal-Tynset Sport (1917) så litt betenkt ut før start. Det ble 8. plass i mål på øversjødølen som løp fem minutter fortere i fjor. Camilla Hott Johansen, Fuji Team Norge (1548) vikrket megt innbitt før kampen om klaseseieren og en god plassering sammenlagt i trippelen. Hun måtte se seg slått med fattige sju sekunder i løpet og endte på 2. plass bak Anette Skjolden, Statens Vegvesen BIL. I trippelen ble det 3. plass totalt bak Lydia Weydahl, Høybråten & Stovner IL og Ragnhild Bolstad, FIK Orion og Åslia Skilag. Til høyre Tor Håkon Viken, Team Sporten Hafjell/ Øyer Tretten IL som ble nr 13 i M35.
Starten klokka halv tolv for klasse K/M35. Her er det trangt om plassen og snubling på de første metrene kan nok bli like ubehagelig som i steinrøysene senere i løpet.
.., men mest sol:
Superbirkebeiner Torodd Lybeck, Fagernes IL på veg inn til 20. plass i løpet og 7. plass i trippelen i klasse M50.
Nils Haugen, Bjørn Myhre Sport er en habil maratonløper og har deltatt i alle Birkebeinerløpene så langt. Før årets løp hadde han tatt merket hver gang, men kom fem minutter for sent i år. Det er forøvrig ca. 60 løpere som har muligheten til å få utmerkelsen for å ha greid merkekravet ti ganger neste år.
En av årets nesten 1200 birkebeinere som har gjennomført trippelen: Kjell Arild Andersen, Hernes Institutt, viser med ansiktuttrykket at Birkebeinerløpet er tøft nok selv om det er betydelig kortere enn rennet og rittet.
Stein Westad, Veldre Friidrett greide målet selv om krampa kom i leggene på slutten. Med 1.42.05 hadde han ti minutters margin til merkekrevet i M50 og står dermed med ni merker på ni forsøk.
Jonny Johansen, Brumunddal SK smiler omkapp med sola på Birkebeineren Skistadion.
Birger Helstad, Næroset IL tok en sterk 2. plass i M55 etter suverene Olaf Pedersen, Olympiaparken.
Jon Ove Hagen, Askim IF ble nr. 7 i M55 på 1.37.34.
Bjørn Lauglo, Stovnerkameratene inn til 9. plass i M55 på 1.39.12.
En meget utholdende og dyktig kondis-kollega, Olav Engen, skjøtter både formen og kondisjons-arrangementene på Romerike på en utmerket måte. 1.40.22 holdt til 12. plass i M55 for Olav som har deltatt i BB-løpet åtte ganger med åtte merker som resultat. Hadde løpet vært som rennet og rittet og startet på Rena, hadde nok Ultra-Olav (eller "Gammel'n" som han selv titulerer seg med) blitt enda hardere å følge....
Kjell Anders Kraakmo, Nordea BIL måtte bokstavelig talt slikke sårene etter at han måtte seg slått av Ole Peter Bergaust i den spennende duellen om seieren i M60. Også Birger Helstad (i midten) hadde noen skubbsår å vise fram etter årets vellykkede løp.