Resultater
Det var fine forhold da utøverne i triathlonserien sto klar til start kl.08 lørdag morgen på Sognsvann. Temperaturen i vannet var sagt å være 19C. På land var det også grei temperatur og etter som sola steg utover dagen ble det etter hvert ganske varmt for utøverne.


Starten på triathlonserien.

Stigende kurve for Oslo Triathlon
Interessen for triathlon har de siste årene bredd om seg blant aktive mosjonister. Med over 1200 forhåndspåmeldte på olympisk distanse, sprint, stafett og triathlonserien, ble Oslo Triathlon dermed regnet som Norges største triathlon arrangement. Kraftige økningen i antall utøvere tvinger nødvendigvis frem endringer for at arrangementer skal kunne avvikles sikkerhetsmessig og problemfritt. Som arrangører av årets utgave av Oslo Triathlon hadde Sportsklubben Rye og Oslo Politiets Idrettslag tatt høyde for dette.


"Badevakten" var på plass og syntes å ha full kontroll.


Slettes ikke den verste funksjonærjobben man kan ha.

Skiftesonen var derfor i år flyttet fra gressletta ved Sognsvann til området bak ved friidrettsbanen og det ble altså en lengre parademarsj for utøverne i år enn tidligere år.


The long walk of fame!


Årets utgave av skiftesonen.

Tidligere år har utøverne startet puljevis og det var puljestart i år også. Det største startfeltet var herrefeltet i olympisk distanse og her var tilbakemeldingen ikke overraskende: kaotisk start!


Det er liten tvil om at en god posisjon og en god start er viktig også blant de aktive mosjonistene; noen tar oppgaven mer alvorlig enn andre og setter til med noe som ligner mer en "flying start" en noe annet.

Antall fullførende på de ulike distansene:
Triathlonserien kvinner:      16
Triathlonserien menn:         49
Olympisk distanse menn:      282
Olympisk distanse kvinner:    27
Sprint menn:                 207
Sprint kvinner:              117
Stafettlag: 34 x 3           102  
Sum .......................  800           

Inkludert stafettlagene var det altså 800 utøvere som fullførte i år.

Og tallenes tale er også klar: kvinnene er på vei, men det er fortsatt plass til mange flere!!


I startfeltet for kvinner, olympisk distanse, var det plass til mange flere og her gikk starten mye roligere og kontrollert for seg.
 

Resultater triathlonserien
Ungdommene Kristian Blummenfelt (Team Zoot Nakamura), Gustav Iden (Åsane CK), Jørgen Gundersen (Ullensaker CK) og Mikal Iden (Åsane CK) var i en klasse for seg: det skilte under minuttet mellom disse fire.

Herrepallen: I midten Kristian Blummenfelt (Team Zoot Nakamura), Gustav Iden (Åsane CK) til venstre og Jørgen Gundersen (Ullensaker CK) til høyre.

Først opp av vannet og først inn etter sykkeletappen var derimot Eirik Ravnan (Østmarka Triathlon) som til slutt endte på en femte plass over 4 minutter bak de fire første.

Eirik Ravnan (Østmarka Triathlon) endte til slutt på en femteplass etter å ha hatt ledelsen fra start.

I dameklassen ble det dobbelt seier til Østmarka Triathlon hvor Mette Pettersen Moe tok hjem seieren i år også.

Mette Pettersen Moe (Østmarka Triathlon) trives godt på Sognsvann hvor hun har vunnet de to siste årene.

Kari Flottorp Lingsom (Østmarka Triathlon) var først opp av vannet, 5 sekunder foran Mette Pettersen Moe. Kristin Lie (Royal Sport) som var over 7 minutter bak etter svømmingen tok kraftig inn på Kari Flottorp Lingsom både på sykkel og på løp. Avstanden ble derimot for stor og Kristin endte på en tredjeplassen i underkant av minuttet bak Kari.


Kvinnepallen: til venster Kari Flottorp Lingsom (Østmarka Triathlon), Mette Pettersen Moe (Østmarka Triathlon) i midten og Kristin Lie (Royal Sport) til høyre.


Fanklubben var på plass fra tidlig morgen.


Det går mot start for "mosjonistenes" olympiske distanse.

Olympisk distanse, sprint og stafett
Det var ikke mange sekundene som skilte teten på olympisk distanse hvor Mikkel Funnemark (Landøya Vannpolo) tok hjem seieren i år. En god nummer to og tre ble Markuz Lindgren (SK Rye) og Tore Sande (SK Rye). Vi har desverre ikke komplett bildemateriale av toppene fra olympisk distanse, sprint og stafett i år men en smilende tredjplassvinner fikk vi fanget i kameralinsa.


Tore Sande (SK Rye), tredjeplass i olympisk distanse, ser ikke det minste anstrengt ut og kostet på seg et smil til fotografen på vei ut på sin 10Km.

I kvinneklassen ble det derimot en overlegen seier til Solveig Gysland (Stavanger Triathlon Klubb) som kom hele ti minutter foran andrekvinne Cecilia Idland (Halden CK) og på tredjeplass Catarina Ruud i mål.

Mats Nagelsen Hansen (OPIL) tok hjem seieren i herrenes sprint foran Håvard Fagervoll Olden (OPIL) og Øyvind Kvernen (RPIL) på tredjeplass.

På kvinnesiden ble springdistansen vunnet av Sigrid Kleveland (Lillehammer CK) fire minuter foran Marte Hundhammer. Tredjeplassen gikk til Iselin Munkelien Haugen (OPIL).


To svært fornøyde damer som har all grunn til å smile. Til venster, nummer tre Iselin Munkelien Haugen (OPIL) og til høyre sprintvinneren Sigrid Kleveland (Lillehammer CK).
FOTO: Stian Schløsser Møller.

Modest boys tok hjem seieren i stafetten foran laget til Forkehelseinstituttet og like bak på tredjeplass Yara Mila.

Under følger et knippe bilder tatt av Stian Schløsser Møller. Flere bilder fra sprinten vil bli lagt ut fortløpende på stinansmollerfoto.


Ingen tid å miste på vei til skiftesonen.


Trenger ikke våtdrakt når vannet er varmt.


Og man trenger heller ikke det nyeste utstyret for å delta; her har vi Eirik Billington (UNIBIND) på sprintdistansen.


Team Wannabies hadde helt klart full fokus på sykkeletappen.


Med Winforce på flaska har man det man trenger underveis.


Enda en sprintdeltaker, Sally van Siclen (SK Rye) i fint driv.