Bodø Triatlon består av to distanser; Olympisk (1500m svøm, 40km sykkel, 10 km løping) og Sprint (750m svøm, 20 km sykkel, 5 km løping). Det er tredje året på rad at triatlon blir arrangert i Bodø og andre gang at det blir arrangert i sentrumsgatene. Olav Marcus Wendel har tatt initiativ til arrangementene, da han selv er ivrig triatlonatlet. Han startet Bodø Triatlonklubb i 2011 som etter hvert endret navn til Bodø Sykkel- og Triatlonklubb for å inkludere flere. "Triatlon er tidenes beste mosjonsidrett. Det er mye bedre å trene litt på tre ting enn bare på en aktivitet, særlig med tanke på skadeforebygging. Dessuten blir folk interessert i å lære seg å svømme og de blir tryggere i vannet." Klubben ble opprettet fordi Wendel ønsket å delta i NM og måtte i den sammenheng tilhøre en klubb. Fra å være to medlemmer har medlemsantallet nå økt til flere titalls.

På Jakhelln_500x326.jpg
Deltakerne står klare på Jakhelln Brygge før start.

Kl 8.15, 15 minutter før start var stemninga på Jakhelln brygge god, men nervøs. Flere av deltakerne hadde valgt å vente på startskuddet i vannet fremfor å stå i den bitende vinden på land. Av 250 påmeldte var det kun 150 som stilte til start og 137 som kom i mål. Ikke overraskende med tanke på ruskeværet som hadde satt inn støtet lørdag morgen. Både arrangør og deltakere ergrer seg over dette, da det i forkant hadde vært to uker med nydelig sommervær. På grunn av været hadde arrangør skaffet ekstra med folk og hadde plassert leger ved utsatte områder langs løypa. I tillegg til offisielle regler og trafikkregler ble deltakerne bedt om å vise forsiktighet på grunn av glatte veibaner. Wendel påpeker at han er svært takknemlig ovenfor Bodø kommune, Salten Brann og andre støttespillere som har stilt opp og vært svær positive til arrangementet. "Vi hadde ikke fått det til uten dem og dugnadsfolkene."

Først opp av vannet_300x385.jpg
Karoline Hansen var første deltaker opp av vannet.

Første deltaker opp av vannet var unge Karoline Hansen med en sterk tid på 16.52. Hun deltok i sprintklassen og endte til slutt på en fjerdeplass. Førsteplassen tok Kathrin Dale (1.36.26, Bodø Sykkel- og Triatlonklubb). Ingrid Marie Alm (Bodø Politiidrettslag) kom halvminuttet etter, og tredjeplassen gikk til Elisabeth Solum (1.39.26, Bodø Sykkel- og Triatlonklubb).

Kathrin Dale.jpg
Kathrin Dale tok førsteplassen i sprintklasse for damer.

I herresprinten var det kamp om pallplassene helt inn til mål. Hallvard Stensland fra Bodø Sykkel- og Triatlonklubb ledet før løpingen, men ble tatt igjen av IK Hinds Gunnar Bruun (1.20.00) som tok førsteplassen 7 sekunder foran Hallvard. Gunnar så noe overrasket ut da han kom først i mål, i og med at dette var hans første triatlon. "Det var ikke så kaldt i vannet som jeg hadde fryktet. Syklinga var verst, motvinden gjorde det vanskelig å få til god teknikk og flyt." Bodøgutten Hallvard hadde vært syk i en uke, og oppladingen hadde derfor ikke vært optimal. Han måtte likevel si seg fornøyd siden han forbedret tiden fra i fjor. Tredjeplassen gikk til Erik Fossen Nilsen (Forsvarets Musikkorps Nord-Norge), knappe 3 sekunder etter andreplassen.

Herrer sprint.jpg
Fra venstre: Erik F. Nilsen, Gunnar Bruun og Hallvard Stensland

I den olympiske distansen vant Marcela Malmer (3.00.02, Lofoten Sykkelklubb) kvinneklassen, etterfulgt av Anne Marthe Limstrand (03.06.51, Bodø Klatreklubb) og Cecilie Rabben (3.22.55). I herreklassen tok Lars Christian Vold fra IK Hero Triatlon en soleklar seier (02.12.18) foran Frode Fjelldal-Soelberg (02.19.03, Bodø Ck) og André Navjord (02.26.26, Bodø Sykkel- og Triatlonklubb). Lars Christian forteller at det var første gang han hadde deltatt under så tøffe forhold. "Vannet var kaldt, bølgene store og motvinden sterk". Kvelden før hadde han holdt et foredrag der inntektene fra foredraget gikk til Arne Rikard Kristiansen, en syklist fra Fauske som tidligere i år ble lam fra brystet og ned etter en sykkelulykke. 

Lars Christian.jpg
Lars Christian Vold, vinner av olympisk distanse.

Wendel forteller at han allerede har noen tanker om neste års arrangement. "Neste år har Bodø 200-års jubileum, da skal vi få til en markering av det. Vi ønsker å beholde sprintdistansen, slik at folk i alle formklasser kan delta."

Wendel.jpg
Arrangør og initiativtaker Olav Marcus Wendel.

Resultatene ser du her.