PRESSEMELDING:
Fjelløpet Børvasstindan Classic arrangeres av Bodø og Omegn Turistforenings Bre-, tinde og Grottegruppe (BOBTOG), fjellsportgruppa i BOT, og går i vidunderlig vakre Åseli- og Flakflågdalen som er dalene som går gjennom og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett øst over Saltenfjorden ved Bodø. 

Løpet er ca. 30 km langt og har omtrent 1500 høydemeter. Det som gjør løypa utfordrende er lengden og høyden. Dette i kombinasjon med at en beveger seg i flott natur, er trolig forklaringen på at løpet viser seg å gi mersmak.

Boervasstindan-Classic-hoydeprofil.jpgLøpets høydeprofil

Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går videre opp hele dalen langs vann, opp ved en foss og videre til ca 550 moh før den går ned Skjellingsdalen mot T-merket sti-kryss. Her dreier den i sørvestlig retning mot Store Sandvatn (407 moh) opp mot "Gavelen"; et parti med ca. 370 meters stigning på under en kilometer. Løypa går videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh) før en vender og løper ned mot Kjerksteinvatnet (461 moh), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av dette vannet må en krysse elva (vading) og følge T-merket sti videre på østsiden av øvre Tverrlivatnet (204 moh), øvre Falkflågvatnet til gårdene på Falklåget. Videre østsiden av nedre Falkflågvatnet, ned til Falkflågvika og videre langs T-merket sti ved Valnesvannet til mål som er i Sandvika (121 moh). 

Boervasstindan-Classic4.jpg

Løpet ble første gang arrangert i juli i 2010 og har gradvis vokst seg større hva angår interesse og deltagerantall. Til tross for at løypetraseen er fysisk krevende både i forhold til terreng og lengde, er det stadig flere som velger å delta år etter år. I fjor var 107 personer påmeldt; 86 deltakere gjennomførte løpet, hvorav 25 stilte i kvinneklassen og 61 i herreklassen.

Boervasstindan-Classic5.jpg

Underveis i løypa har BOT funksjonærer på post som deler ut forfriskninger, og Røde Kors Hjelpekorps hjelper til med å ivareta sikkerheten underveis. Intersport er også med på laget og bidrar med premiering og energidrikke.

Årets utgave av Børvasstindan Classic blir, tradisjonen tro, arrangert første lørdag i juli. Det vil i år si 1. juli.

Mer informasjon finner du på arrangørens hjemmeside

Boervasstindan-Classic3.jpg