Bildet til høyre: Årets vinnere av Ruten Opp ble Jørgen Bye Brevik og Anne Nevin. Begge fra Strindheim IL. (Alle foto: arrangøren) 

Resultater

Damer
1 Anne Nevin Strindheim IL                45.04
2 Kjersti Solvoll B. Tronvoll IL Viljar   55.52
3 Berit Vestermo Namdals løpeklubb        58.25
4 Ragnhild Wingan Kyrksæterøra IL         59.43
5 Pauline Forren YSIL                   1.00.26
6 Monica Steinshaug                     1.07.18
 
Herrer
1 Jørgen Bye Brevik Strindheim IL         41.20
2 Olav Bakketun Tronvoll IL Fjellmann     43.13
3 Håvard Tømmerdal NTNUI                  43.55
4 Sondre Engan Strindheim IL              46.38
5 Ole Arnold Sødal Rindal IL              47.20
6 Per Sørum Maintech BIL                  49.12
7 Tore Berdal Kyrksæterøra IL             50.27
8 Lars Harald Sødal Kyrksæterøra IL       52.55
9 Haakon Egeland Strindheim IL            53.30
10 Nils Olav Volden Krokstadøra           54.28
11 Kåre Johan Grønbech Aure IL            56.20
12 Håvard Merkesnes Kyrksæterøra IL       59.51

Fra arrangør Kyrksæterøra IL sin hjemmeside leser vi følgende:

Årets opptur til Hemnes' høyeste fjelltopp Ruten (1040 moh.) er vel gjennomført. Godt turvær sørget for at alle deltakerne, både i trim og konkurranseklassene, fikk oppleve fjellet på sitt beste. Med lite vind, god temperatur og god sikt kunne alle 98 deltakere sette seg ned og nyte den formidable utsikten, og kose seg over egen prestasjon over å ha besteget Hemnes høyeste fjell. En prestasjon er det, for å klatre 800 høydemeter er en voksen økt for alle nivå.

80 glade trimmere i alle aldre skapte en flott ramme rundt arrangementet. Det er de som skaper stemninga i løypa. Barn, foreldre, besteforeldre og hunder på tur i lag. Et høydepunkt for mange. Å ta seg god tid, se på flott natur underveis, prate med andre, spise turgodt, drikke vann i bekken, litt heiarop til sultne løpere iblant, man trenger ikke løpe for å kose seg på fjellet.

Utsikten fra Ruten er formidabel. Fjellet er så mye høyere enn alle fjell i rundt, at man virkelig kan se langt i alle retninger. En storslått premie til alle deltakere!

Vi må kalle en spade for en spade, Ruten Opp er et knalltøft motbakkeløp. Her er det ingen hvileskjær før du ligger og gaper etter luft på toppen, lykkelig over å ha vunnet en sterk mental seier. Blytunge føtter og sprengende melkesyre må håndteres underveis. Det beste er at vi liker det. Å dele opplevelsen med likesinnede er ubetalelig. Vi tenker vi er heldige som kan. Vi er heldige som finner glede i det. Mestringsfølelsen overstiger all smerte. Etter målgang finnes ingen sur løper, kun gode opplevelser.

Første 1/3 av traseen var våt og tung som vanlig. Kanskje spesielt vått fra start og opp til hengebrua ved ca 400moh, noe som gjorde at steiner og småskrenter måtte forseres med forsiktighet. Ellers gode løpeforhold.

Med celebre gjester i både herre og dameklassen var det stor spenning knyttet til gjeldende løyperekorder. Vår hovedsponsor Sparebanken Hemne utlovet som vanlig rekordbonus, og det skulle vise seg at storsjekken måtte børstes støv av på toppen....

Det gikk jevnt ut fra start. Store deler av feltet lå relativt samlet opp første 100 høydemeter før Jørgen Brevik, Olav Tronvoll og Håvard Tømmerdal fikk noen meter ned til Sondre Engan og Ole A Sødal, med Anne Nevin innenfor skuddhold. Skikkelig tempo ble ikke satt før Olav Tronvoll dro opp i tet fra hengebrua og inn til første bakken. Jørgen tok over føringen, og fikk raskt en luke på 10-15 sekunder ned til Olav og Håvard. Håvard lå lenge som nr 2, med Olav like bak. Jørgen kjørte det han var god for fra brua(drikkestasjonen) og til toppen, og tok en suveren seier i herreklassen med den sterke tiden 41.20, et minutt bak løyperekorden til Dadafo.

Strindheimsløperen Jørgen Brevik er slettes ingen hvemsomhelst. Han satser hardt på å nå opp som langrennsløper, men har også solide prestasjoner i løpeskoa. Spesielt i 2009-sesongen, da han vant junior-nm i motbakkeløp, og gjorde et sterkt løp under påfølgende junior-em. Han kombinerer nå langrennssatsing med studier i Denver, USA.

Olav Tronvoll tok grep om 2.plassen ved siste tredjedel av løpet. Han avgjorde kampen den siste kilometeren, og kom opp på 43.13. En betydelig pers og forrykende avslutning av Orkdalingen, som trives veldig godt i bratte bakker, aller helst med randonée-utstyr og snø under føttene. Fjorårsvinner Håvard Tømmerdal kom opp på tredjeplass med tiden 43.55.

Neste løper på toppen var en dameløper, og det er vel ingen bombe at hun het Anne Nevin. Hun gruste sin egen løyperekord med hele 46 sek da hun nå løp til topps på 45.04. En tid det ikke er mange damer i landet som slår. Og det sier litt om hennes kapasitet at hun startet løpet med en seier i Storsylen Opp (1000 høydemeter!) fra dagen før i føttene... Men som hun sa etter løpet, det er ikke nødvendigvis noen særlig ulempe å starte med litt tunge føtter. Det oppmuntrer til en mer moderat åpning, som kan slå positivt ut for resten av løpet. Men vi har en mistanke om at man må være rimelig gjennomtrent gjennom mange år for å kunne si det... Anne er konkurranseglad, og er ofte å finne på toppen av listene på mange mosjonsløp i Midt-Norge. Hun fortalte videre om tanker om videre satsing, som involverer både det våte element og lange turer med sykkel. Det høres veldig spennende ut, og det er helt klart viktig å finne nye områder som trigger motivasjonen når man har vært lenge i dette gamet.
 
Nummer 2 i dameklassen ble Kjersti Solvoll Bakketun Tronvoll på tiden 55.52, som er pers med 46 sek siden i fjor. Bak kom Berit Vestermo til topps på 58.25.

Artig var det også at vår egen skijunior Ragnhild Wingan bikket under timen for første gang, med Pauline Forren like bak. Solid løp av begge to!

Som vanlig, pengepremier til de 3 beste i dame/herreklasse, og deltakerpremie til øvrige i konkurranseklassen. Anne Nevin tok også med seg en rekordbonus gitt av Sparebanken Hemne.

Alle deltakere i både trim og konkurranse fikk gratis kaffe/saft/kakestykke etter nedkomst. Et populært tiltak!

Fullstendig resultatliste finner du her:
>> http://sdrv.ms/Or2NvX
(klikk fane for 2013 nederst i arket...)

Noen bilder fra årets løp:
>> http://sdrv.ms/12jOr8U


Jørgen Bye Brevik vant årets utgave av Ruten Opp på 41.20. 


Anne Nevin ble beste kvinne og satte samtidig ny løyperekord med 45.04.