Distansene i Brunlanesløpet er noe utradisjonelle 4,6 og 9 km, men løypene går til gjengjeld i naturskjønne omgivelser langs kysten og i populære turområder i Nevlunghavn, Mølen og Helgeroa. Spesielt 9-kilometeren er en småkupert og forholdsvis tøff løype, men også 4,6 km byr på utfordringer underveis.

På den lengste distansen stod seieren mellom orienteringsløper Anders Nordberg, skiskytter Vetle Sjaastad Christiansen og løper Martin Kjäll-Ohlsson. Disse byttet litt på å dra underveis, men i mål var det sistnevnte som var først. Tiden til Kjäll-Ohlsson ble 30.40, 14 sekunder raskere enn Sjaastad Christiansen, og 21 sekunder bedre enn Nordberg. Etter løpet var Kjäll-Ohlsson og Sjaastad Christiansen skjønt enige om at det hadde vært et tøft løp.

I kvinneklassen var det den rutinerte Gular-løperen Cecilie Pernille Thomassen som vant foran ungjentene Emma Demeer Strøm fra Tyrving IL og Marie Tømmerberg, Fossum IF, begge født i 2002. Tidene ble hhv 36.02, 38.24 og 40.08.

4,6 km ble vunnet av Fabian Sparboe fra Røa IL på finfine 16.34, foran Tarjei Olsen, Herkules Friidrett, på 16.53 og Ola Aalvik fra Larvikklubben Nanset Ski på 17 blank.

Seieren blant jentene gikk til Andrea Opstad Andersen fra Stokke IL på 18.32, foran lokale Julie Skorge fra Stavern på 18.38 og Mona Hegna, Gransherad IL på 18.44.

4,6 km ble i det hele tatt dominert av de yngste løperne da hele åtte av løperne på årets topp 10-lister for begge kjønn, var utøvere fra 12-16-årsklassene.

Ellers var det en liten nedgang i deltakerantallet ift fjoråret. 422 løpere fullførte en av de to konkurransedistansene, og tar vi med trimklassen og barneløpet er tallet 541. I 2015 var tallene henholdsvis 451 og 573, og året før var det rekordstore 643 fullførende deltakere. Ca 30 færre løpere enn i fjor er allikevel helt ok med tanke på konkurrerende aktiviteter som Stavernfestivalen og, ikke minst, Scandic Havna-løpet på Tjøme som dessverre kolliderte med årets utgave av Brunlanesløpet.

Bilder fra løpet

Brunlanesløpet ble innledet med barneløp. Her er det startnummer 260 Tov Eng og 252 Christoffer Rüger som leder an.

Barn2.jpgFlere spreke deltakere i barneløpet.

Barn3.jpgTotalt 71 barn fullførte årets barneløp.

Neste distanse ut var 4,6 km. Også her var det full fart fra start, og det var de yngste som dominerte i feltet.

Andrea Opstad Andersen vant 4,6 km for kvinner.

Til slutt var det de som løp 9 km som skulle i ilden. Her er det Anders Nordberg som løper inn til en 3.plass.

Cecilie Pernille Thomassen vant 9 km for kvinner.