Johan Bugge (Eidsvåg) har tidligere både seier og andreplass fra løpet, i henholdsvis 2010 og 2011, men da på tider som ikke var i nærheten av dagens løp. Siden sist Johan var i Rindal har han hentet NM-gull både i terreng og i motbakke, og med dagens kraftige forbedring av løyperekorden sender han varsel om at han blir hard å slå i neste års terreng-NM som går av stabelen i akkurat denne løypa. Tiden 18:55 på den drøyt 6 kilometer lange traseen, er hele 38 sekunder raskere enn den gamle rekorden. Og på de 20 årene Trollheimsløpet har hatt denne løypa, er det kun tre andre løpere som har vært under 20 minutter.

Innehaver av den gamle rekorden, Ola Sakshaug, løp også under gammelrekorden i dag, men ble tidlig hektet av av Bugge. Ola hentet imidlertid hjem vandrepremien, ei rosemalt kiste med løpets navn påmalt.

Berit Mogstad vant kvinneklassen for tredje år på rad og hentet dermed hjem vandrepremien. Hun løp over minuttet raskere enn i fjor, og går inn på fjerdeplass på statistikken, foran Anne Nevin. Opp til løyperekorden til Runa Bostad er det fortsatt et drøyt minutt, men om utviklingen fortsetter har Berit god mulighet til å nærme seg denne ytterligere.

Fullstendige resultater og statistikker finnes på Rindal ILs hjemmesider.