Her stikker Johan Bugge fra start av fra feltet helt i starten av løpet, og med god stil holdt det helt til løyperekord.

Med gode løpsforhold lå det an til gode tider i det tradisjonsrike løpet i Gjemnes på Nordmøre. For 23. gang løp og gikk mosjonister og aktive rundt vatnet.

Ola Hovdenak fra Molde hadde løyperekorden noen år, da Bugge i en alder av 20 år hadde ambisjoner om å teste tiden. Han løp det 9 kilometer lange motbakkeløpet i Opdal dagen før til ny rekord. Beina var fortsatt gode, og det gikk i høyt tempo fra start.

- Jeg visste at formen var god, og jeg ville prøve rekorden, sier Bugge som klarte å slå den med rundt 40 sekunder til 30,40. Nå er målet NM i motbakkeløp.

- Motbakkeløp er det jeg satser mest på nå, og ser fram til NM i Ulvik, forteller Bugge.

I feltet bak lå det mange skiløpere. Men etter et par kilometer dro Kari Vikhagen Geitnes litt i fra, og fikk en luke på vei oppover den bratte myrlente løypa. Herfra og inn hadde hun kontroll og løp inn til 38,52. Det er minuttet bak løyperekorden fra Turi Malme.

280 personer stilte til start med trimklassen, og det er på det meste som har vært med gjennom disse årene. Mange hyttefolk i området tar dette som en god trimtur.

I tillegg er det mange premier som trekkes til de som har vært med. Johan Bugge vant sin tredje napp i pokalen, og kunne ta den med seg hjem.

Resultater under bildene.

Her spurter Johan Bugge inn til ny løyperekord i Silsetvatnet rundt.

Fornøyd kunne Kari Vikhagen Geitnes løpe over målstreken som nummer to totalt og vinner i kvinneklassen.

Fredrikke Pettersen fra Lyngstad løper inn til en god tid i nok et løp skiløperen er med som preges av bakker.

Enkelte hadde tid til kos, slik som brødrene Håkon og Jonas Gaupset Lillemo.

Tre gutter på vei fra Silsethytta og rundt. Vi ser fra venstre Fredrik og Magnus Sande Abrahamsen og Sigurd Ødegård.

Blide kunne disse gå runden rundt vatnet. Vi ser Ingunn Wiik Harstad (fra venstre), Heidi og Julie Kirkevold og Vilde Berg.

Drikkestasjonen midtveies var populært hos trimmerne.

1. Bjørn Malme, Ekko/Aureosen 45,09

I vakkert landskap gikk Åse Irene Bakken Tøsse runden som trening til NM 6-timers i august.