Løypa som blir brukt på de ukentlige testløpene på Club La Santa på Lanzarote, er ikke kontrollmålt, og GPS-ene viste ca. 9,8 km etter at ei 5 km lang fram og tilbake-løype var blitt løpt to ganger. Med start klokka 17.15 var varmen ikke særlig ubehagelig. Den typiske Lanzarote-vinden var imidlertid mer enn merkbar på begge tilbaketurene, men likefullt mye svakere enn det den kan være på den vindutsatte øye. Om lag 5 m per sekund antar undertegnede.

Christina Bus Holth hadde på ingen måte lada opp til løpet. Hun tok det som ei god treningsøkt, og det var dagens andre kvalitetsøkt. Men beina var likevel lette, og hun løp minuttet fortere enn hun gjorde i samme trasé i januar i fjor.

- Jeg er veldig godt fornøyd med løpet og framgangen fra i fjor, forteller Christina som lå alene i tet fra start til mål. Persen hennes på 10 km er 33.59, satt i Karlstad Stadslopp 2010, og sjøl om en tar høyde for at løypa var et par hundre meter for kort, lover det likevel godt. Planen er å løpe en maraton til våren - antakelig Rotterdam eller London - og sjøl om VM-kravet ble så hardt som 2.33, har ikke Christina gitt opp å komme til VM i Sør-Korea.

Det er ikke ambisjonen til de andre norske deltakerne i Lanzaroteløpet som gikk 1. januar.

- Det var i alle fall årsbeste, smilte Ida Flaatten etter å løpt nokså kontrollert i mål på 40.05. Spurten venter hun med til viktigere konkurranser. Ida ble nummer tre av kvinnene, mens Runar Gilberg hadde nest beste herretid på 37.55. Det ville være feil å påstå at han ikke gav på for å komme under 38 minutter.

Samtidig gikk det også en 5 km, og her ble Susanne Steffens Bakken nummer 6 med 21.42. I alt fullførte 28 løpere 5 kilometeren og 19 milløpet.

  10 km Club La Santa  
Kvinner    
1 Christina Bus Holth, Norge 34.19
2 Desiree Seton Ficker, USA 37.13
3 Ida Flaatten, Norge 40.05
     
Menn    
1 Philip Eward Graves, Storbr. 37.13
2 Runar Gilberg, Norge 37.55
     
  5 km Club La Santa  
Kvinner    
1 Megan, Storbr. 18.32
...    
6 Susanne Steffens Bakken, Norge 21.42
     
Menn    
1 Tom, Storbr. 18.31


Sola varmer ennå godt når starten for både 5 og 10 kilometeren går på Lanzarote første nyttårsdag. (Foto: James Holtquist)


Med vinden i fjeset og sola i ryggen er Christina Bus Holth alene i tet etter ca. 4 kilometers løping. 5 km ble passert på 17 blank. (Foto: James Holtquist)


Nr. to i både kvinneklassen og totalt var en triatlet fra USA, Desiree Seton Ficker. Philip Edward Graves fra England var raskest av gutta og kom i mål på samme tid som Desiree. (Foto: James Holtquist)


Ida Flatten kom i mål på feil side av 40 minuttersgrensa, men det viktigste var å få ei god treningsøkt - og litt sol på kroppen. (Foto: James Holtquist)


Klokka har så vidt passert 34 minutter, sola har ennå ikke gått ned og Christina Bus Holth spurter mot mål på den blå tartanbanen på Club La Santa. (Foto: James Holtquist)

a 
Drøye tre og et halvt minutt seinere nærmer Runar Gilberg seg målportalen. GPS-en viste at 9,82 km ble løpt på 37.55, noe som gir ei km-tid på 3.52. (Foto: James Holtquist)


Kvelden i forvegen var det rakettene som lyste opp lavalandskapet på Lanzarote. Året med de mange mulighetene hadde nettopp begynt. (Foto: Runar Gilberg)