Urige Buta tok turen til Nederland og Venloop halvmaraton der han i fjor vant på 1.02.35. I år måtte han nøye seg med 1.04.44 og femteplass, knappe 3 minutter bak kenyanske Philemon Yator som vant på 1.01.53. Urige hadde ytterligere to kenyanere og én hollender foran seg.

I kvinneklassen ble svenske Isabellah Andersson nummer to med 1.10.55, slått med 15 sekunder av Jane Moraa fra Kenya. Løpet gikk i frisk vind, og Isabellah mente det forklarte hvorfor tida ikke ble bedre.

– De sista tre kilometrarna kändes som ett skämt i motvinden. Det gick knappt att ta sig framåt. Jag har känt mig stark på träningen de senaste veckorna, men idag var vädret för tufft, uttalte hun til marathon.se etter løpet.

På 10 kilometer deltok familen Myhr/Lægran, og de tre kvinnelige medlemmene holdt pappa og husbond Snorre bak seg. Raskest var Johanne Lægran som kom i mål på 39.56.

Ingen fullklaff i Lisboa

Sindre Buraas gjorde sin halvmaratondebut i Lisboa - uten at det gikk helt som han hadde håpet på. Etter å ha løpt i 3 blank-fart den første mila, gikk det atskillig seinere, og til slutt kom han i mål på 1.07.11 og 23. plass.

Løpet ble vunnet av kenyanske Bernard Koech som til tross for sterk vind løp på gode 59.54. Edna Kiplagat - også hun fra Kenya - ble best av damene på 1.08.48.