Vintersesongen er kommet i gang for IL Fri med det første av i alt åtte løp. Til start på årets sesongåpning på 5 km fant bare 51 løpesjeler veien til idrettsplassen på Espeland. Det er 49 færre enn i fjor. Kraftige regnskyll i timene før start får ta skylden for noe av nedgangen. En annen årsak er kanskje også flere nye løp enn før. Bare i helgen var det fem forskjellige løpstilbud i Bergen, i tillegg var det også Bykarusell på fredagen i Nygårdsparken. Utover høsten vil det nok ta seg opp igjen i Frikarusellen med færre løp å konkurrere med.

På bildet (klikk for stor utgave) til høyre ser vi dagens glade menn. Aller bredest smil har nok Casper Stornes i midten som klarte å riste av seg både Håvard Austevoll og Bjarte Eikanger inn mot mål.

Ut fra start gikk det heller rolig i tetgruppen i motvinden. Ingen ville påta seg oppgaven med å pløye vinden for andre. Ute ved vending på Haukeland stasjon er det kun tre løpere det skal stå om. Bjarte Eikanger, Casper Stornes og Håvard Austevoll. Noe overraskende er det unge Casper som løper best på hjemveien i medvind og slår favoritten Bjarte Eikanger med tiden 16.40. Bjarte må dele andreplassen med Håvard Austevoll i en flott spurtduell, begge på 16.42. Håvard følger opp sitt gode løp i Amsterdam maraton i helgen hvor han satte ny pers på 2.43.45

I kvinneklassen ble det suveren seier til Varegg sin unge løper Christina Ellefsen Hopland. Med tiden 18.39 er hun blant de 10 beste av mennene også, et meget flott løp av Christina i jenter 16-17 år. På andreplassen kommer Norna-Salhus med Marte Hjortland Hundhammer, tid 21.13, tredjeplassen går til Astrid Olafsdottir fra IL Fri på tiden 21.33

Alle resultater finner du under bildeserien.

Tekst : Jørgen Pettersen         Foto : Vidar Rolland, IL Fri

Det har vært flere gode løp på 18-tallet for unge Christina Ellefsen Hopland. Dagens løp på 18.39 var sterkt i motvinden.  Hun holdt følge med de beste mennene ut fra start og ble 10. beste totalt på kveldens løp og tok er soleklar seier i kvinneklassen.

Nærmest kamera ser vi en svært så løpeglad kvinne fra Arna. Veronika Nytveit er med på det meste av mosjonsløp og tiden hennes i kveld ble på 24.31

Halldis Nagell-Dahl fra TIF Viking løper friskt ut fra start. Halldis løper i kvinner 70-74 år og fikk tiden 29.26

Flott seier til unge Casper Stornes som vinner åpningsløpet for vinteren i Frikarusellen med tiden 16.40. Like bak skimter vi duellen mellom Bjarte og Håvard.

Rett fra Amsterdam Marathon på tiden 2.43.45 til delt andreplass med tiden 16.42 på 5 km i Frikarusellen. Håvard Austevoll er i storform.

Rune Gullachsen blir bedre for hver eneste start. Ny pers på 5 km med tiden 17.47, og det i mye vind. Gratulerer. Rune tar 4. plassen i kveldens løp.

Mikal Iden kommer inn til tiden 17.56. I helgen løp han halvmaraton på fine 1.17.59 og tok det sikkert litt rolig på kveldens 5 km. Mikal sier selv, - Jeg slet med leggene i dag og  har ikke tålt ikke så mye asfaltløping den siste perioden.

Erik Iden er på plass på hjemmebane i Frikarusellen. Alltid jevne løp. Kveldens var på tiden 18.24

Andre Seliussen i gutter 12-13 år med nytt godt løp. Det ble 18.37 og 8. plass.

Maarten Boting er sikkert godt fornøyd etter å ha løpt fra Kondisreporteren like før mål. Tiden til Maarten ble 19.38.

Marte H. Hundhammer tok det litt rolig på kveldens løp. En lang sesong er over og Marte får tiden 21.13 på sin 5 km. Klar andreplass i kvinneklassen.