Deltagerøkningen var størst i Barneløpet og Gåklassen, men også i konkurranseklassene var det økning i år igjen, slik at totalt 110 deltagere krysset mållinja ved Dragsjøhytta søndag ettermiddag. SK Vidars Christina Bus Holth (bildet) og Espen Antonsen fra Nes Ski var raskest rundt Dragsjøen.

Raumnes&Årnes 125 år
Årets løp rundt Dragsjøen skulle også markere arrangørklubben Raumnes&Årnes ILs 125 års jubuleum. Dette var kanskje ikke kjent utenfor den indre krets, men likevel ble det rekorddeltagelse i årets løp. Faktisk har det vært deltagerøkning mange år på rad nå....

Samlet var det med 110 deltagere i år mot 85 i fjor, 59 (57) i konkurranseklassene, 33 (20) i Barneløpet og 18 (8) i Gåklassen.

Flott vær - trivelelig arrangement på skauen
Regnbygene holdt seg vekk - og det var drøyt 20 varmegrader og mest sol under løpet. Selv med mye regn den siste måneden var det overraskende bra løpbart i de fire kilometer med "teknisk" stiløping (løypa totalt er ca 7,5 km). Med den økte deltagelsen hadde arrangøren kuttet ut opprop ved start i år, det var vel første gang i løpets historie (?), men alle som var tilstede kom seg likevel rundt Dragsjøen.
Espen+Antonsen+er+tydelig+forn%F8yd+med+%E5+beseire+Magnus+Bakke+-+en+fin+revansj+etter+fjor%E5rets+2.plass+i+samme+l%F8p%28Foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29.
Espen Antonsen er tydelig fornøyd med å beseire Magnus Bakke - en fin revansj etter fjorårets 2.plass i samme løp(Foto: Bjørn Hytjanstorp).
Christina foran Aase-Kari og Birgit
Christina Bus Holth, som nå er i gang med oppkjøring til Oslo Maraton (NM helmaraton) holdt unna for klubbvenninnen i SK Vidar, Aase-Kari Eriksen, som "bare" skal løpe halvmaraton i Oslo, men som før den tid skal delta i Birkebeinerløpet.

Vi merker oss også en imponerende tid av Birgit Korvald fra Osloklubben Koll IL. Birgit løper i klasse 55-59 år og var 3.raskeste dame i mål, ett minutt foran fjorårsvinner Irene Eder fra Nes ski.

I år var det Espens tur
Espen Antonsen ble beseiret av jevngamle Jens Jakobsen i fjor, men i år var det 16-åringens tur. Tradisjonen med unge vinnere i gutte/herreklassen fortsetter altså. For to år siden vant Sindre Buraas (15år) og i fjor altså Jens Jakobsen (15 år).

Espen slo en så god løper som Tjalves Magnus Bakke - som har mange løpsseire på samvittigheten - med 6 sekunder, og på tredjeplass kom Amund Hansen fra arrangørklubben Raumnes&Årnes IL. Alle de tre første løp raskere enn fjorårets vinnertid.

Alle resultatene: HER

Reportasje fra fjorårets løp: HER
Bilder fra Dragsjøen Rundt 2006: (foto Bjørn Hytjanstorp)
P%E5gangen+var+st%F8rre+enn+tidligere+ved+p%E5meldingsbordet+nedenfor+den+fine+Dragsj%F8hytta.++Tresifret+antall+deltagere+for+f%F8rste+gang++i+l%F8pets+historie
Pågangen var større enn tidligere ved påmeldingsbordet nedenfor den fine Dragsjøhytta. Tresifret antall deltagere for første gang i løpets historie
Magnus+Bakke+holdt+unna+for+alle+eldre+konkurrenter%2C+men+jevngamle+Espen+Antonsen+m%E5tte+han+gi+tapt+for.++
Magnus Bakke holdt unna for alle eldre konkurrenter, men jevngamle Espen Antonsen måtte han gi tapt for.
Amund+Hansen+p%E5+veg+mot+m%E5l+til+tredje+beste+tid+totalt%2C+men+distansert+med+34+sekunder+av+Espen+Antonsen.
Amund Hansen på veg mot mål til tredje beste tid totalt, men distansert med 34 sekunder av Espen Antonsen.
Emil+Weng%2C+den+tredje+R%26%C5-l%F8peren+i+top+5+totalt+p%E5+vei+mot+m%E5l+til+2.plass+i+klasse+17-29+%E5r.
Emil Weng, den tredje R&Å-løperen i top 5 totalt på vei mot mål til 2.plass i klasse 17-29 år.
Oddbj%F8rn+Homstvedt+l%F8p+i+en+egen+handicap-klasse%2C+men+det+hadde+han+ikke+trengt%2C+han+slo+de+jevngamle+l%F8perne+med+god+margin.++P%E5+2+sekunder+n%E6r+tangerte+han+fjor%E5rstiden+sin+rundt+Dragsj%F8en.
Oddbjørn Homstvedt løp i en egen handicap-klasse, men det hadde han ikke trengt, han slo de jevngamle løperne med god margin. På 2 sekunder nær tangerte han fjorårstiden sin rundt Dragsjøen.
Ingar+Berger+fra+Skogbygda+vant+klasse+50-54+med+dagens+6.beste+herretid+totalt.++
Ingar Berger fra Skogbygda vant klasse 50-54 med dagens 6.beste herretid totalt.
Michael+Skjelderup+fra+Skarnes+spurter+inn+til+3.plass+i+menn+17-29+%E5r.
Michael Skjelderup fra Skarnes spurter inn til 3.plass i menn 17-29 år.
Jonas+Amundsen%2C+Halms%E5s%26Omegn%2C+vant+yngste+gutteklasse%2C+og+holdt+unna+for+damevinner+Christina+med+4+sekunder.
Jonas Amundsen, Halmsås&Omegn, vant yngste gutteklasse, og holdt unna for damevinner Christina med 4 sekunder.
Audun+%D8degaard+var+9.mann+totalt+og++vant+klasse+Menn+35-39+
Audun Ødegaard var 9.mann totalt og vant klasse Menn 35-39
Knut+Hauger+fra+Skarnes+l%F8per+inn+til+2.plass+i+menn+50-54+-+s%E5+vidt+foran+Aase-Kari+Eriksen%2C+SK+Vidar%2C+som+var+nest+raskeste+damel%F8per.
Knut Hauger fra Skarnes løper inn til 2.plass i menn 50-54 - så vidt foran Aase-Kari Eriksen, SK Vidar, som var nest raskeste dameløper.
Bildet+av+undertegnede+er+tatt+med+f%F8rst+og+fremst+for+%E5+minre+om+Dragsj%F8en+Rundt+for+25+%E5r+siden+-+da+l%F8pet+inngikk+i+klubbens+100-%E5rsjubileum.++Den+gang+var+l%F8ypa+17+km+med+start+og+m%E5l+p%E5+%C5rnes+stadion.++Av+de+41+som+var+med+den+gangen+er+det+bare+en+vi+finner+igjen+p%E5+dagens+resultatliste%2C+gjett+hvem+...%0D%0AFor+25+%E5r+siden+var+det+R%26%C5-trioen+Inge+Nessi%F8y%2C+Bj%F8rn+Fuglerud+og+%D8ystein+Syversen+som+var+raskest+av+gutta+mens+Sigrun+Arnesen+%28R%26%C5%29+var+raskeste+dame.
Bildet av undertegnede er tatt med først og fremst for å minre om Dragsjøen Rundt for 25 år siden - da løpet inngikk i klubbens 100-årsjubileum. Den gang var løypa 17 km med start og mål på Årnes stadion. Av de 41 som var med den gangen er det bare en vi finner igjen på dagens resultatliste, gjett hvem ... For 25 år siden var det R&Å-trioen Inge Nessiøy, Bjørn Fuglerud og Øystein Syversen som var raskest av gutta mens Sigrun Arnesen (R&Å) var raskeste dame.
Arne+Halvorsen+fra+L%F8renskog+FIL+stiller+lojalt+opp+p%E5+l%F8pene+p%E5+Romerike.+Neste+helg+-+l%F8rdag+9.september+-+h%E5per+han+mange+andre+gj%F8r+det+samme+n%E5r+klubben+hans+arrangerer+L%F8renskogl%F8pet+for+29.gang
Arne Halvorsen fra Lørenskog FIL stiller lojalt opp på løpene på Romerike. Neste helg - lørdag 9.september - håper han mange andre gjør det samme når klubben hans arrangerer Lørenskogløpet for 29.gang
Amalija+Kovacic%2C+L%F8renskog+FIL%2C++har+slitt+med+skade%2C+men+kom+seg+rundt+Dragsj%F8en+p%E5+en+sv%E6rt+anstendig+tid+likevel+-+og+vant+klasse+60-64+%E5r.
Amalija Kovacic, Lørenskog FIL, har slitt med skade, men kom seg rundt Dragsjøen på en svært anstendig tid likevel - og vant klasse 60-64 år.
Slik+er+vi+vant+med+%E5+se+konkurranseglade+Signy+Henden+Rustlie+fra+L%F8renskog%2C+blid+og+vinkende+%21++
Slik er vi vant med å se konkurranseglade Signy Henden Rustlie fra Lørenskog, blid og vinkende !
Fjor%E5rsvinner+Irene+Eder+m%E5tte+n%F8ye+seg+med+klassevinnerpremie+%2830-34+%E5r%29+i+%E5r%2C+men+ser+forn%F8yd+ut+likevel.
Fjorårsvinner Irene Eder måtte nøye seg med klassevinnerpremie (30-34 år) i år, men ser fornøyd ut likevel.
Amund+Hansen+fikk+b%E5de+deltagerkopp%2C+klassevinnerkrus+og+Nesestyverpremie.++det+siste+tilfaller+de+som+sammenhengende+deltar+i+Fenstadrunden+p%E5+ski%2C+Eventyrrittet+p%E5+sykkel+og+Dragsj%F8en+Rundt.
Amund Hansen fikk både deltagerkopp, klassevinnerkrus og Nesestyverpremie. det siste tilfaller de som sammenhengende deltar i Fenstadrunden på ski, Eventyrrittet på sykkel og Dragsjøen Rundt.
Til+slutt+satt+forn%F8yde+arrang%F8rer+igjen+utenfor+Dragsj%F8hytta+og+koste+seg+med+kaffe+og+vaflene+som+ikke+allerede+var+solgt.
Til slutt satt fornøyde arrangører igjen utenfor Dragsjøhytta og koste seg med kaffe og vaflene som ikke allerede var solgt.