for kondis.no Anders Tøsse

-Beina fungerte ganske godt de tre første milene. Men så ble jeg stiv og måtte stoppe opp flere ganger for å strekke ut. Da ble jeg fraløpt, men klarte å dra på inn mot mål, sier Geir Hansen fra Kyrksæterøra. Han fikk over tre minutter til Tor Sødal fra Vinjeøra. I Trondheim maraton kom han inn på 2,58. Seks dager senere vant han Stemshaug maraton i Aure på Nordmøre med 3.10,40.

Været var litt surt med åtte grader og delvis regnskyll under veis. Men akkurat det klagde ikke Hansen på. Etter rolige dager fra forrige maraton, syntes han det gikk ganske bra i starten. Men de siste 12 kilometerne merket han at beina ikke var helt restituert. Flere andre hadde også løpt maraton uka før og merket at det gikk saktere.

-I fjor løp jeg mye raskere i Stemshaug, selv om jeg også da løp i Trondheim helga før. Men kanskje utgjorde det en del at jeg løp mitt beste løp denne sesongen i Trondheim, mener Inge Asbjørn Haugen.
Mens han satser på 25 maraton i år, løp Geir Hansen i klasse 21-34 år sin femte maraton. Tre av dem har han løpt i Stemshaug, som samler en knippe løpere i ei krevende løype. 10 løpere på hel er tre flere enn i fjor.
Bård Rødde løp sin 100. maraton forrige helg, og brukte bare tre minutter mer på den noe mer krevende løypa i Aure enn i Trondheim. De andre brukte en del mer tid enn sist helg.

På halvmaraton var det en løper mer enn i fjor. Det er likevel en forholdsvis eksklusiv gjeng som legger ut når det står åtte på halvmaraton og ti på maratonstreken.

Trøndere dominerer i Stemshaug. Slik var det også på halvmaraton. John Roald Sandvik fra Svorkmo har stort sett løpt 10 kilometers løp i år, men holdt godt inn også på halvmaraton. Tiden 1.21,18 er ei av de bedre på lenge i dette løpet. I tillegg til de to lengste distansene, var det også 6,5 kilometer med fem deltakere.