Terrengsykkelrittet ble arrangert for 6. gang mandag. Rittet hadde 791 påmeldte. 578 startet og 536 ryttere i mål fordelt på distanser og klasser for elite, tursyklere og barn. Det går i Østmarka med IF Frøy og Bøler som arrangører sammen med magasinet Terrengsykkel. Terrengsykkelrittet er for mange sesongens høydepunkt. Det er også et ritt de aller beste gruer/gleder seg til. Det er nemlig nok av utfordringer underveis.

Eliten sykler to runder á 30 km i en trasè som virkelig er for de som liker terrengsykling i ordets rette forstand. Her er det nemlig mye stisykling med teknisk krevende partier og bratte kneiker. Terrengsykkelrittet er for øvrig et ritt som gir deltagere poeng i Norgescupen i terrengsykling så det var mange sterke navn på startstreken.

 

Team Giant United Bakeries dominerte eliteklassene, og først i mål av herrene var Håkon Austad. Underveis var det en tøff kamp mellom Austad, Lars Ragnar Manengen, Lars Granberg, Henrik H. Kippernes og Erik Sæter, men det var 34-åringen fra Lier som til slutt kunne sykle i mål med god avstand til rivalene.

- Jeg slet en stund etter at jeg punkterte, i tillegg fungerte ikke dempegaffelen så jeg ble etter hvert ganske gåen i armene. Men beina var fine, smilte en glad vinner etter endt dyst.

 

I kvinnenes eliteklasse var det Heidi Sandstø som gikk seirende ut av kampen mot blant andre Elisabeth Sveum og Kristin Aamodt. Forhåndsfavoritt Borghild Løvset hadde et stygt fall tidlig i rittet og fikk seg en solid smell i hofta. ”Forsidepiken” i siste nummer av Kondis måtte derfor bryte rittet.

 

RESULTATER

 

Alle resultatene finner du her: http://live.quicktiming.no/Main?eventUID=1574

 

VIDEO

Se GOPro-video på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3bNOCShS4Kg&feature=youtu.be   

 

TV 

Innslag på NRK

http://www.nrk.no/sport/videoklipp/norges-toffeste-sykkelritt-1.11034944

 

Dette skriver Elisabeth Sveum på bloggen sin

 


 Heidi Sandstø, Team Giant United Bakeries  

 


Kristin Aamodt, SK Rye

 


 Elisabeth Sveum, Raufoss og Gjovik SK

 


Håkon Austad, Team United Bakeries  Punktering

 


Lars Granberg, Toyota Fuji Team

 


Are Halland, Punktering

 


Rune Høydahl, Sande Sportsklubb

 


Henrik H. Kippernes,  Fræna SK

 


 Erik Sæter, TVK Sykkel

 

 


Gregory Saw, Nanset IF Sykkel Hardrocx