Det ble en våt fornøyelse for de 129 deltagere som var møtt opp til det 27. Tørvikbygdløpet søndag 9. oktober. 17 år gamle Solveig Torsvik, som opprinnelig er en meget talentfull langrennsløper, satte fart fra start og fikk med seg 14 år gamle Ingrid Næss Johansen samt fire av de sprekeste herreløperne.

Etter en runde rundt Tørvikevatn fikk hun en luke opp den siste bakken mot Tuften og satset friskt nedover Tørvikgsbygdvegen. Men i det tunge og myrete terrenget rundt Bergsvannet, som var ekstra bløtt i dag grunnet all nedbøren, var igjen alle 6 løperne mer eller mindre samlet.

Men da løperne på nytt kom utpå hovedveien og opp den siste tøffe bakken gjorde Solveig Torsvik et nytt rykk og greide og kvitte seg med Ingrid Næss Johansen, som hadde kjørt tøft i terrenget for å hente inn lederen. Det så lenge ut som om rykket skulle holde helt inn, men det skulle vise seg at Morten Kolltveit hadde mest krefter igjen på slutten da han hadde "timet" løpet perfekt og vant med knappest mulig margin. Vi merker oss også 15 år gamle Simon Hollekve som ble nummer 5 totalt og som en periode var helt i føringen av løpet. 

Etter løpet var det premieutdeling med mange flotte uttrekkspremier gitt av det lokale næringsliv. Mange holdt seg nok hjemme grunnet de ufyselige værforholdene, men de som var tilstede virket fornøyde og de fleste kunne ta med seg en uttrekkspremie hjem fra et rikholdig premiebord. Vi takker Tørvikbygd IL med nok et vel gjennomført arrangement.

Resultater Tørvikbygdløpet 2011

  
Startskuddet er akkurat gått i konkurranseklassene med tid.


En råsterk avslutning av Morten Kolltveit sikret totalseier i årets Tørvikbygdløp.


Solveig Torsvik sjekker tiden, 24,24, beste dame og bare såvidt slått av 2 herreløpere.


Håkon Bjellen blir nummer 3 i herreklassen.


Simon Hollekve vinner klasse Gutar 13.-17 år med flotte 24.36.


Ingrid Næss Johansen blir nest beste dame i dag.


Arthur Lillefosse på vei mot mål i tåke og regn, han løp nesten på "hjemmebane" i dag.


Klart for premieutdeling.


Deltagerne holder ut i det øsende regnværet. Mange flotte premier og fin stemning.

FOTO: Anne Marie Lillefosse.