Det blir puljestart i motbakkeløpet 26.november
Gerard Cornelissen vant første løp i Vinterkarusellen på Romerike, men han var ikke helt fornøyd med tidtagingen etter et heftig spurtoppgjør... 26.november er det klart for 2.4 km motbakkeløp i Rælingen, og da blir det både puljestart og forbedret tidtaging.
Puljestart skjer fra 14:30 - ca 50 løpere pr 5 min.
Både med tanke på spurtoppgjør og også for å få enda nøyaktigere tidtaking vil Vinterkarusellen fra og med neste løp benytte "trykknapp" for å registrere løpere over mållinjen, og deretter avlesning i ro og mak i slusa etterpå.

Forannevnte Gerard var i spurtoppgjør med Dag Olav Wirstad - og ingen av dem rakk å stoppe for strekkodeavlesning, og måtte tilbakekalles. Det skjer ikke neste gang eller senere i karusellen, sier tidtagersjef Arbjørn Ringstad.

2,4 km motbakkeløp

Starten vil være ved Sandbekkhallen (like ved trekommunegrensa Rælingen, Skesdmo, Lørenskog) mens parkering må skje litt her og der i området.

Løypa er målt til 2,4 km, og de første 800 meter er stort sett flatt, la oss kalle det oppvarming. Deretter er det 1.600 meter motbakke som blir gradvis brattere opp mot målet ved vanntårnet. Etter målgang må du ta samme vei tilbake (uten tidtaging).

NB: Det er ikke garderobemulighet på dette løpet pga skoleavslutninger mv...

Første start er som annonsert kl. 14:30, men siden løypa er så kort - og det også vil bli for trangt med alle på gangveien samtidig - benyttes puljestart i dette ene løpet.
Vi slipper av gårde ca 50 løpere i hver pulje, sier Asbjørn, og regner da med at siste pulje går kl. 14:50.
Flagget+er+ved+start%2C+ved+Sandbekkhallen.++det+er+stort+sett+flatt+de+f%F8rste+800+meter+%28r%F8d+veg+p%E5+kartet%29.++Deretter+blir+det+oppover+og+oppover+i+Blystadlia+til+vannt%E5rnet+p%E5+R%E6lings%E5sen.+++Derfra+gjenst%E5r+bare+spas%E8r-+eller+joggeturen+tilbake+til+start.
Flagget er ved start, ved Sandbekkhallen. det er stort sett flatt de første 800 meter (rød veg på kartet). Deretter blir det oppover og oppover i Blystadlia til vanntårnet på Rælingsåsen. Derfra gjenstår bare spasèr- eller joggeturen tilbake til start.