Ikveld er det  igjen DHL-stafett i Oslo. Denne gangen i Frognerparken og nå med 4 x 4 km på programmet. Det løpes i  tre klasser - kvinner, menn og miks. 

Sammenligna med storhetstida til stafetten på 1990-tallet, blir nok årets deltakertall lite. Den gang var ikke 2000 lag med 5 løpere på hvert lag uvanlig.
 

AVHENTING AV STARTNUMMER

Startnummer kan avhentes på selve løpsdagen d. 21. juni kl. 14.30-17.15 i Piknikområdet (i løpssekretariatsteltet)  

Piknik_start_veksling_maal.png
 

LAG OG DISTANSE
Hvert lag består av fire personer som løper 4 km hver. Det konkurreres i følgende tre klasser:

  • Damer: 4 kvinner
  • Herrer: 4 menn
  • Miks: 2 kvinner og 2 menn

Alle andre kombinasjoner registreres automatisk i «Herreklassen». 

LØYPE
Den fire kilometer lange løypa bukter seg gjennom Frognerparken. Den er flat og svært tilskuervennlig.
DHL_stafett_loeypekart.png

Slik summerte Runar Gilberg opp historien til Manpower/DHL/Sommer-stafetten tidligere i år:


Manpowerstafetten
Stafetten starta under navnet Manpowerstafetten og ble arrangert for første gang på Høvik i 1988. Der gikk den også i 1989 før den ble flytta til Holmenkollen før den fikk to nye år på Høvik, i 1998 og 1999. Så bar det tilbake til Holmenkollen i år 2000 - nå med om lag 900 lag fordelt med ca. halvparten på 5 x 5 km og halvparten på 3 x 3 km, som var innført i et forsøk på å minske nedgangen. 

DHL-stafetten
I 2003 skifta stafetten hovedsponsor og fikk navnet DHL-stafetten. Samtidig ble den flytta til Ekebergsletta. Året etter ble også tidspunktet endra, fra siste del av august til midten av juni. Med tanke på deltakelsen så imidlertid ikke verken geografisk eller tidsmessig flytting ut til å hjelpe, og i 2005 var en nede i 225 lag og 801 løpere.

Sommerstafetten
Stafetten hadde hele tida blitt arrangert av SK Vidar, og etter at DHL trakk seg etter 2005-utgaven, ble stafetten arrangert også i 2006 under navnet Sommerstafetten. Oppsvinget uteble imidlertid - 177 lag og 625 løpere deltok - og etter å ha blitt arrangert i 19 år var det slutt for den fine og sosiale terrengstafetten. 

Noe av dem som kjennetegna stafetten var nemlig ramma rundt, og særlig det som skjedde i etterkant av stafetten. Siste løper på hvert lag veksla inn pinnen i en flott piknikkurv, og deltakerne på laget kunne hygge seg med god mat og drikke i flotte omgivelser. Lenge ble også løperne underholdt av kjente artister, som Åge Aleksandersen, Wenche Myhre og DDE, under pikniken.

DHL-stafetten har først og fremst levd et rikt liv i Danmark, og her kom aldri den nedgangstida vi fikk i Norge. Nå er det så mange lag med i København-utgaven at stafetten må arrangeres over fem dager. I alt deltok 75 905 løpere i DHL-stafetten i København i fjor mens 29 435 var med i DHL-stafetten i Aarhus og 9840 i Odense. Der er distansen fremdeles den opprinnelige 5 x 5 km-varianten. 

Vil det være mulig å få til noe lignende i Norge? Det skal mye til, men det blir spennende å se hvor mange som dukker opp i Frognerparken 21. juni. Arrangør av den nye DHL-stafetten er OsloStafetten ApS mens Bedriftsidretten i Oslo står oppført som teknisk arrangør. 

DHL-stafettens heimeside 



Tre blad Weng - May Bente, Merethe og Heidi - vant 3 x 3 kilometeren i Sommerstafetten i 2006. (Foto: Runar Gilberg) 


Bøler har stilt med mange lag og hatt like mange flotte opplevelser opp gjennom DHL-stafettens historie. Her ser vi Trond Olav Berg løpe på 5 x 5 km-laget på Ekebergsletta i 2005. (Foto: Runar Gilberg)