Didrik Hermansen åpnet som alltid litt forsiktig, men avanserte deretter hele tiden. Halvveis var han på 29. plass og i mål altså nummer 10. I forrige VM kom han også på 10.plass, men da var det en mye raskere løype og ikke på langt nær så hard konkurranse som denne gangen.

- Dette var et mye bedre løp enn i forrige VM, sier Didrik på telefon fra Frankrike. - Dette var jo egentlig ei løype som ikke passet meg så godt, det var ei løype for fjellgeiter. Kanskje jeg må flytte til et sted med bratte fjell for å hevde meg enda bedre, sier Didrik som lar det skinne gjennom at han er veldig fornøyd med løpet sitt.

Han leverer jo varene hver gang, enten det er ekstrem terrengultra eller 100 km på asfalt. Løypa i Frankrike som er den samme som MaxiRace bruker (startet 1,5 time etter VM-løpet) er 84,9 km lang med 5 250 høydemeter.

VM gikk i et flott fjellandskap, og Didrik likte seg i løypene (foto: Timothee Nalet).

Tre mann måtte bryte
Elverumsingen som bor i Oslo og løper for Romerike Utraløperklubb synes ellers det var synd at Norge ikke får tellende resultat i lagkonkurransen. Tre av våre fem løpere måtte gi seg halvveis, vossingen Lars Erik Skjervheim skadet hånden i et stygt fall i en tidlig utforbakke, blødde mye og ble tatt ut av løpet ved 43 km. På samme punkt måtte også bergenserne Sverre Morten Slethaug og Thomas Andersen gå ut av løpet. Sverre Morten etter å ha tråkket over to ganger på samme fot, og Thomas slet med for høye pulsverdier.

Eirik Dagssønn Haugsnes kom derimot til mål på en fin 31. plass, selv om han ble dyktig sliten på slutten og tapte noen plasseringer. Han var nummer 25 etter 7,5 times løping.