Spente løpere før start.
-
Det ble en utrolig fin dag for langløping i Bergen lørdag. Det gjorde sitt til at flere av løperne løp helt ned mot sine bestenoteringer. Hanne Liland satte sogar ny personlig rekord på halvmaraton med tiden 1.31.56.

Herrenes maraton ble vunnet av 44-årige Jan Birger Hansen fra Avaldsnes. Avaldsnesløperen har kun en gang tidligere løpt maraton ned på 2.47. Lørdag ble det 2.47.41 med et ørlite stopp rett før mål da han ikke fikk med seg siste runden rundt kjeglen etter passering av målseilet.

Jan Birger var tidligere i år beste norske i Budapest Marathon der han løp inn til 2.55. Jan Birger var svært fornøyd både med løypen og arrangementet, og håper at han kan få tatt turen flere ganger opp fra Sørvestlandet til Bergen for å løpe langløp. Halvmaraton passerte Avaldsnesløperen på 1.23.05.

Herrenes halvmaraton ble et oppgjør mellom Kjetilene Dyrvik og Jacobsen med Dyrvik (1.15.28) 2.16 foran i mål. Gunnar Nordhus er skadefri igjen og løp inn til 5. plass på halvmaraton med en morgentur rundt Livarden i beina.

Totalt deltok 34 løpere på halvmaraton og 45 på maraton.

Göran Ternlid 5.39.10
Ingolf Dale viser stolt frem trofeet for vel gjennomført Norgeskarusell i 2002. Her sammen med primus motor Hans-Jacob Berntsen.
Jan Birger Hansen tok tidlig ledelsen i maratonløpet. Fredrik Skattkjær fulgte hakk i hæl på førsterunden, men etter hvert ble forspranget større og større. Bakerst løper Gunnar Nordhus, som trolig var den som løp lengst lørdag. På formiddagen varmet han opp med langtur rundt Livarden, og kjenner vi Gunnar'en rett var han nok ute på en kveldstur etter løpet også.
Willy Hamre har hatt en svært god sesong i år der han etter hvert ble stabil på tider under 3 timer. I dag ble det 3.03.03. På førsterunden fikk han pes av bl.a. Gunnar Nordhus.
Per Gunnar Alfheim (venstre) i uvant vinterbekledning. Per Gunnar har slitt litt med ryggen i høst og det bar også lørdagens løp preg av.
Per Olav Bøyum (2.55.28) var raskest av de som startet 1 time før hovedfeltet.
En av de som hadde størst grunn til å feire lørdagens løp var Per Kjellstad. Han kunne forlate Fana Stadion med flunkende ny pers på 3.35.36. kondis.no gratulerer, og regner med at du satser på < 3.30 neste år.
Langløping er perfekt for avdankede fotballspillere. Både Stig Vangsnes, Tore Leikvoll, Tormod Bersaas og Odd Olsen endte opp som langløpere da fotballsatsingen ble redusert. Bakgrunnen fra fotballen gir en svært god muskelstyrke, og gjør at disse tåler betydelig mer trening enn andre uten samme bakgrunn.
Kjetil Dyrvik hadde full kontroll fra start til mål på halvmaraton.
Kjetil Jacobsen løp inn til andreplass,
mens Strandebarms Nils Ove Berge knep tredjeplassen med 1.21.55.
Roy Sæle løp bra i 10 km, men etter det gikk det tyngre. Her startes spurtoppgjøret med Hanne Liland, et oppgjør Hanne til slutt vant med 1 sekund. Hanne Liland satte ny pers med tiden 1.31.56. kondis.no gratulerer.
Kjersti Eikemo løp inn til andreplass i dameklassen med 1.46.20.
Edna Leikvoll kapret tredjeplassen med 1.48.27.
Magnus Ness var svært godt fornøyd med dagens løp. Før løpet fryktet han tider over 1.40, men takket være et veldisponert løp fikk han 9. plass med 1.33.15.
Vikingene Atle Kolbeinsen og Terje Knudsen koste seg både under og etter løpet. Tidene ble 1.40.02 og 1.42.23.