Ill_Einars_beretning.jpg- For meg har det å fullføre Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) vært et slikt mål. Men av forskjellige grunner skulle det ta 5 år fra første forsøk til målet endelig ble nådd i 2014.

Den som sier dette er Einar Iversen fra Gjerdrum som har skrevet om årets UTMB, da han endelig kom seg rundt det hvite fjellet.

Les Einars beretning her: Drømmen om å løpe rundt det hvite fjellet

Beretningen avsluttes med noen "tanker i etterkant":
Ultraløping er en herlig hobby. Når jobben krever sitt, nyhetene er fulle av all verdens elendighet og livet på hjemmefronten kanskje heller ikke er så lystelig, er det deilig å krype inn i ultraboblen for en stakket stund. Dagene i Chamonix har vært tilbrakt i en slik boble. Og så utrolig det enn kan høres ut kommer man hjem med mer energi og overskudd enn man hadde før man dro. I etterkant har jeg spurt meg selv: «Hadde jeg rundet det hvite fjellet allerede i 2009, ville Mona og jeg da fått oppleve alle de fine turene til Chamonix?»  Umulig å svare på, selvfølgelig, men uansett har jeg fått erfare at et realt nederlag kan lede til mye godt.

Les også kondisreportasjen fra årets UTMB der Einars klubbkamerat i Romerike Ultraløperklubb kom på en knallsterk 7. plass.