Av Per Lind

Etter et taktisk veldisponert løp, hvor Runar ikke tok teten før en halv time før slutt, endte han opp med 82.899 km. Han slo dermed Per Olav Bøyums et år gamle norske rekord på 81.581 km med over en kilometer. Forholdene var ikke ideelle; da solen kom opp etter en times tid ble det i varmeste laget for de fleste.

Den nordiske rekordholderen og fjorårsvinneren Reima Hartikainen, hadde ikke noe å svare med da Runar Gilberg passerte ham.

På tredjeplass kom Ole Arne Schlytter, som åpnet knallhardt, og på et tidspunkt lå over halvannen kilometer foran Hartikainen og Gilberg.

På damesiden var Torill Fonn Hartikainen igjen den sterkeste, og gjentok seieren fra i fjor. Og igjen ble Lise Lithun nr.2. Torill fikk 63.310 km.

81 deltakere er, såvidt vi veit, mer enn noe annet ultraløp i Norden. Dette er en økning på over 30% fra i fjor. Fortsetter denne positive utviklingen, får vi kanskje over 100 neste år?

Om arrangementet er det egentlig kun én ting å si: Glimrende! (Dette var forøvrig ikke overraskende med tanke på hvor gjennomført arrangementet var i fjor). Men på et punkt må løpssjefen, Bjørn Hytjanstorp, prøve å få en bedring - i forholdet til værgudene! De er for altfor strålende.

Eidsvoll 6-timers på forum

NY: Reportasje i Eidsvoll Ullensaker Blad: Norsk rekord i Eidsvoll 6-timers

Se også: Romerikesiden

Les også Seks timers løpetur (Romerikes Blad)

Les også: Trives best på ukjente stier (Eidsvoll Ullensaker blad)

Resultater

Bilder på arrangørens hjemmeside