Så kan man diskutere om 5.dagers orientering er den beste oppladningen til 2000m hinder. Men når pappe er den tidligere orienteringsverdensmesteren Jørgen Mårtensson forplikter vel orientering også. Men egentlig er det terrengløp den elegante og lettbeinte 17.åringen liker best.

Hun kommer fra en ekte idrettsfamilie og har vært å finne på toppen av en rekke av de store terrengløpene både i Sverige og Norge. Selvfølgelig ble det også gull i Terreng UM i Strandebarm tidligere i år, men hun stiller trolig ikke opp på lang NM i Ås. Det kolliderer med Lilla Lidingeloppet der konkurransen er betydelig større enn i et NM.

På dagens 2000m løp hun rett fra sine yngre konkurrenter og passerte de 76 cm høye hinderne luftig og elegant. Vinnertiden ble 7.13,42.

Bak fikk vi en fin duell innledningsvis mellom de to hordalendingene Anna Serine Røssland fra BFG Fana og Marthe Hjortland Hundhammer fra Norna. Her sa yngstemann Anna Serine takk og farvell etter ca 700 m og løp inn til sølv på 7.49,35.

Blide medaljevinnere etter 2000m hinder jenter u 20 år.

Kvinner u20 2000 m hinder
Plass: Startnr: Navn: Klubb: Resultat:
1 232 Heidi Mårtensson Modum Friidrettsklubb 7,13,42
2 15 Anna Serine Røssland Bfg Fana 7,49,35
3 195 Marte Hjortland Hundhammer Norna-Salhus 8,11,58

Heidi Mårtensson flyr over hinderet.

Også Marte Hjortland Hundhammer med luftig svev.

Og bak følger Anna Serine opp med et flott svev.

Så faller avgjørelsen i kampen om sølvet, Anna Serine går rett på hinderet og fly over, Marte tripper og taper mye tid.

men kommer sel elegant over.

Også vanngraven går lekende lett for Heidi.

Anna Serine i Luftig svev over hinderet.

Fin landing også.

Marte begynner også å få orden på vanngravspasseringene.

og lander så vannspruten står til alle kanter.

Heidi Mårtensson inn til seier.

Anna Serine sikrer seg sin første mesterskapsmedalje, sølv, blir den 6. av BFG sin "gyldne 97-modell" med medalje.

Marte HH tar bronsen i dag.

Smilende jenter med mesterskapsmedaljer, Anna, Heidi og Marte.

Hva trodde Kondis.no før helgen:

2000 m hinder - Kvinner u20 - Sikker seier til Frida? Eller får hun konkurranse av Heidi Mårtensson.

Frida Berge er favoritt på 2000m hinder i yngste klasse. Men hjemmeløper Heidi Mårtensson kan bli en lei nøtt å knekke om pappa Jørgen har lært henne noen triks i å forsere hinder. Hvem som tar de øvrige medaljene er litt mer usikkert. Kristine Helle kan ta den siste medaljen om ikke Jan Fjærestad har lært Anna Serine Røssland nok på langhinder til at hun kniper bronsen. Marte Hjortland Hundhammer kan også sikre seg medaljen om formen er stigende. Det er stort sett ingen norske utøvere som har løpt hinder i år så her fylles statistikken opp etter mesterskapet dersom de påmeldte stiller. Vi kan fort risikere at å stille opp til start = medalje.