Elise Katrine Amdal kom på tredjeplass i den nest lengste løypa i Ultra Trail Lago d'Orta i Italia 22. oktober. Det er et tøft terrengløp på 57,7 kilometer med hele 3.130 høydemeter.

Elise brukte 8:11:07 og var med det 40 minutter etter den italienske vinneren Michaela Urh. Det var bare 16 herreløpere med bedre tid enn Elise som dermed ble nr 19 totalt av 284 startende (270 fullførte).

16.09.17 Bjødalskampen OPP - Elise Katrine Amdal - Vinner kvinneklassen (640x637).jpgElise Katrine Amdal løper opp til ny løyperekord i Bjødalskampen i september.
(Foto: Anne Dyve).

Dette var ikke Elises ultraløpsdebut. Tidligere i år løp hun inn til 5. plass i Lysefjorden Inn. Ellers har hun markert seg som sn veldig sterk motbakkeløper. Blant annet satte hun en sterk løyperekord i Bjødalskampen Opp i september

Resultater 57,7 km

Bra løpt av Thomas og Kim på 90 km
På det 90 km lange hovedløpet ble det svensk seier til Malin Hjalmarsson på 13:28:27, mens italienske Daniel Jung vant herreklassen på 10:52:42. Det var 344 av 410 startende løpere som fullførte den lengste distansen på 90,1 kilometer med hele 5.790 høydemeter.

Thomas Øderud fra Kristiansand Løpeklubb ble nr 39 i herreklassen med 14:33:34, mens Kim Laiitinen fra Aibel kom på plassen etter Thomas med tiden 14:39:10.