Tyske Konstanze Klosterhalfen spurtet inn til dagens første gullmedalje foran britiske Harriet Knowles-Jones. Lagkonkurransen ble klart vunnet av Tyskland foran Storbritannia, som nærmest har abonnert på gull i klasse jenter junior. De har vunnet laggullet de fem siste årene og har siden år 2000 vunnet gull 10 ganger og blitt nr. 2 fire ganger i klasse jenter U20.

For Tyskland var det nasjonens første gull i klasse jenter U20 og det tredje totalt. Til sammenligning har Storbritannia tatt 48 gull i EMs historie og Frankrike 24 gull, mens Norge har som Tyskland vunnet tre gull. Sverige, Finland og Danmark har vunnet ett hver på de 22 terreng-EM som er arrangert.

Danmark imponerte med å stikke av med bronsemedaljen rett foran Frankrike på hjemmebane. Det er Danmarks første medalje i lagkonkurransene i EM noensinne.

Svenske Carolina Johnson ble beste nordiske løper med en fin syvendeplass rett foran beste danske, Anna Emilie Møller, som ble nr. 8. Totalt ble det en god dag med hele seks nordiske jenter blant de 20 første. Og da måtte den aller beste, den nordiske mesteren fra Göteborg i november, finske Alisa Vainio, stå over på grunn av en betennelse i en fot.

Veberegnet løp: Live var nr. 35 ved første mellomtid og løp seg siden jevnt oppover på resultatlista inntil hun ble nr. 19 i mål. Det er den beste EM-prestasjonen på hennes tre år i juniorklassen i EM. På bildet løper hun sammen med tyske Anne Gehring, som hadde et tilsvarende løpsopplegg som Live. Hun var nr. 44 ved første passering, nr. 23 ved andre passering og nr. 17 i mål. (Foto: Kjell Vigestad)

Kunstige bakker: På en helt flat travbane var det bygd opp fire bakker pluss at to tømmerstokker og et par korte sandpartier, skapte noen utfordringer og litt variasjon. Men det var tørt hele veien og underlaget fast, så løypa passet godt for raske baneløpere. (Foto: Kjell Vigestad)

Tøff åpning: I front av startfeltet finner vi nesten hele det britiske laget, svenske Carolina Johnson og den tyske vinneren, men ikke en eneste av de danske jentene. Sammen med resten av det tyske laget, ligger de langt bak i feltet. De fleste av jentene åpnet rett og slett altfor hardt. (Foto: Kjell Vigestad)

Etter en av de tre rundene hadde de fire tellende britene plassiffer 13 og tyskerne 124. I mål hadde tyskerne samlet plassiffer 20 og britene 40. De tyske jentene lå aldri langt etter i sekunder, men det lille de holdt igjen i starten fikk de dobbelt igjen på slutten.

Danskene lå etter en runde på sjuendeplass med plassiffer 157. I mål var de nr. 3 med plassiffer 62. Det gir masse motivasjon å passere løper på løper underveis. I gjennomsnitt løp de fire danske jentene forbi 24 løpere hver på de to siste rundene.

Over bakketoppen: Litt seinere på første runde er situasjonene enda klarere. Vi ser totalt 23 løpere. Alle de seks britiske løperne, fire franske løpere, fire tyrkiske løpere og bare en tysk løper og ingen danske løpere. (Foto: Kjell Vigestad)

På siste runde: Her er klinten skilt fra hveten. Spanske Celia Anton, som ble nr. 4, leder med den tyske vinneren bak til høyre og to briter, som ble nr. 2 og 5, ligger bak til venstre. Tyske Alina Reh, som ble nr. 3, har fortsatt et stykke opp til lederkvartetten. (Foto: Kjell Vigestad)

Danmark tok sin første lagmedalje noensinne

For første gang: Danmark har vært "lillesøster" i nordisk sammenheng når det gjelder terrengløp i EM, men nå begynner de å vise muskler. De stilte klart flest deltakere i Hyeres av alle de nordiske landene og de gjorde det godt. Og de tok for første gang en medalje i lagkonkurransen i EM med disse fem blide og lovende "pigerne". Tre av dem holder alderen til å delta også neste år. (Foto: Kjell Vigestad)

Dramatikk: Danmark fjerde beste jente, Line Schulz, er etter ca. to tredjedeler av løpet i ferd med å miste skoen. Og siden Danmark sloss med Frankrike om sin første lagmedalje i terreng-EM noensinne, så kan medaljen fort ryke om hun mister skoen. (Foto: Kjell Vigestad)

Mister skoen: Som vi ser av bildet er Line Schulz i ferd med å miste skoen, noe som skjedde like etter. Men hun løp ufortrødent videre ut sko inn til en 26. plass og sikret Danmark lagbronsen. Les reportasje på Dansk Atletik Forbunds nettsider. (Foto: Kjell Vigestad)