EMs første dag - Sølv til Susanne
Susanne Wigene ( Bildet ) tok en overaskende og gledelig sølvmedalje på 10000 meter under åpningsdagen av Europamesterskapet på Nya Ullevi Gøteborg. Etter et velberegnet løp spurtet hun forbi løper etter løper og ved målpassering var bare russiske Inga Abitova foran. EM,s Hjemmeside
Offansiv løping gav sølvmedalje
Glad+s%F8lvjente%2C+Susanne+Wigene+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang%29
Glad sølvjente, Susanne Wigene ( Foto: Olav Vikvang)
Susanne Wigene viste allerede fra første meter at hun ville være med på kjøret. 9 løpere fikk fort en luke som bare ble større og større og Susanne fulgte greit med.17 runder fra mål var luken tilbake til resten blitt på over 100 meter.5000 meter ble passert på 15,16.38, så farten vart tøff.11 runder fra mål så Susanne ut til å ha problemer, hun måtte gi en luke på 5 meter, men bet seg fast.6 runder fra mål avanserer Susanne til 6 plass, en plass hun holdt til klokken ringte. Da satte hun inn sluttspurten og gikk opp på 3 plass og på de siste metrene tok hun nok en løper og kunne gledestrålende heve armene og juble for sin første internasjonale medalje.
" Det var beinhardt tempo underveis, etter 6 kilometer skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle komme til mål. Men da det var cirka 2 kilometer igjen begynte jeg å tro på medalje.
Jeg var sliten, men jeg såg de andre var like sliten. Det er fantastisk å bli belønnet med en sølvmedalje, sa strålende fornøyd sølvjente, som også lovte å stille opp på 5000 meter.

Susanne har de egenskapene som kreves i internasjonale felt; evnen til å tåle høyt tempo runde etter runde, for så å avslutte med en knusende spurt.
Bård Kvalheim sjanseløs på finaleplass
B%E5rd+Kvalheim+i+ryggen+p%E5+Joakim+Br%F8ndbo+under+siste+helgs+NM+p%E5+1500+meter.%28+Arkivfoto%3A+Olav+Vikvang+%29
Bård Kvalheim i ryggen på Joakim Brøndbo under siste helgs NM på 1500 meter.( Arkivfoto: Olav Vikvang )
Bård Kvalheim stillte i første semifinale på 1500 meter.Forutsetnignen var at han måtte inn blant de 4 beste eller komme blant de 4 beste tidene av de som falt utenfor. Bård holdt bra følge på første runden som gikk på 64 sekunder. Men så falt han bakover i feltet og passerte 800 meter på nest siste plass.I løpet av nest siste runde jobbet Bård seg opp i feltet og en runde fra mål lå han utvendig side om side med lederen. Farten ble så skrudd opp og på sisterunden kom hele feltet forbi Bård. Helt på slutten tok han igjen en løper, og Kvalheims tid ble 3,49,55. Vinner ble Ukranske Ivan Hesko, en kjent spurter, på 3,47,12.
Thorkildsen i gullform
Nya+Ullevi+i+G%F8teborg%2C+arena+for+%E5rets+Europamesterskap+i+friidrett.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Nya Ullevi i Gøteborg, arena for årets Europamesterskap i friidrett. ( Foto: Olav Vikvang )
Andreas Thorkildsen viste at formen er intakt, da han vant spydkvalifiseringen på 86.55. Han satte oss noe på pinebenken ved å innlede med et mislykket kast på 74,25. Men i den andre omgangen var han på høyden og passerte kvalifiseringsgrensen på 81 meter klart.Latvierne Ainars Kovals med 85,95 og Vadim Vasilevskis med 84,68 viste at det ikke er bare å hente gullmedaljen. Ronny Nilsen gjorde en blek figur og var med 71,37 langt fra å nå noen finale.
Sprinteren Martin Rypdal måtte si takk og hei etter å ha blitt nummer 8 og sist i sitt mellomheat på 100 meter med 10,66. Martins tid fra forsøket hadde faktisk holdt til semifinaleplass.

Våre nordiske naboer ser ut til å få gledelige stunder på Nya Ullevi.
Danskene fikk sin bronsemedalje ved kulestøteren Joakim Olsen. Han støtte 21,09 og var bare 4 cm fra gull og 2 cm fra å forsvare sølvmedaljen fra Munchen i 2002.
Carolina Kluft ser ut til å få en enklere vei mot gullmedaljen enn det så ut til. Franske Eunice Barber, som ledet etter to øvelser, måtte trekke seg på grunn av skade.
Svenskene kan meget vel få to høydemedaljer for menn, som de fikk i Munchen i 2002. Både Stefan Holm og Linus Tørnblad gikk gjennom kvalifiseringen uten riv.