Endre syntes ikke veien fra Valdres til Lillehammer var særlig lang på en onsdags ettermiddag. Han trener i Lillehammer en gang i uka så turen hit var lett match. Løten-jenta Monika Kørra som representerer Ren Eng, FIK - Friidrett var godt fornøyd med løpet og også hun tok raskt en klar ledelse.

Resultater på nett: http://live.quicktiming.no/Main?eventUID=2964 

Det er fantastisk at 207 utøvere fullførte Strandtorgetløpet i duskregnet, noe som er en god rekord - i fjor var det 147 som fullførte løpet. Tilstrømmingen til løpene er stor og til nå har over 500 vært med i Sørdalskarusellen.

Det ble en fin kveld for løperne, duskregn er egentlig godt å løpe og været var tydelig ingen hindring for deltakerne.

Omleggingen av løypa fungerte bra med bra tilbakemeldinger. Hovemoen er en utfordring for Litrim. Løypesjef Jørn Breili har ryddet løype i flere dager etter at hogstarbeidet i skogen ikke har tatt hensyn til stier slik at framkommeligheten har vært svært begrenset. Litrim synes det synd at ikke næringsvirksomhet og friluftsliv kan kombineres. Hovemoen er snart tapt for de som synes det er fint å gå tur i området.


Et stort startfelt forlot startområdet hvor Endre Aamodt la seg rett i tet og fikk nesten umiddelbart en luke og løp det meste av den 10,35 km lange løypa solo. (Foto Jørgen Skaug)
 

Feltet strakte seg raskt ut. Løypa går en liten tur sørover gresslettene sør for Strandtorget før den finner strandpromenaden og følger den nordover til Hovemoen. (Foto: Jørgen Skaug.)


Strandtorget har et fint startområde med Startområdet rett i bakgrunnen. Likevel er det en utfordring med mye søppel i området. (Foto: Jørgen Skaug)


Løperne etter 1,4 km hvor forfølgerne bare må se at Endre Aamodt er langt foran. Bjørn Nordseth, Snertingdal IF er her oppe på andre plass totalt foran Frode Nybakken, LIF og Eirik Kurland Olsen, Lillehammer Skiklub.


Martine Korslund ble klokket inn til 3. plass totalt blant jentene.
(Foto Jørgen Skaug)


Tore Rud Hofstad (468), Lillehammer Skiklub debuterte i Sørdalskarusellen. Han klart å holde Vegard Hattestad Jensen(481) bak seg hele veien. Det gjaldt også de rett bak Andre Bjugstad, Bøttum IL og Øyvind Hasli, Eina Sportsklubb. (Foto: Jørgen Skaug).


Løpet går under 2 bruer. (Foto: Jørgen Skaug)


Endre Aamodt i ensom majestet. I mål var han 26 sekunder foran nummer to i mål. (Foto: Jørgen Skaug)


Håkon Svaland, Birkenes ble en nesten like suveren nummer to.


Frode Nybakken, og Per-Christian Lysaker Torgersrud begge Eidsiva BIL kjempet hele fjoråret om seieren i klasse M3 som til slutt endte med delt førsteplass sammenlagt. I Strandtorgetløpet var Frode Nybakken best med 3. plass totalt. Frode deltok også i 1992 og vant  da yngste klasse.  Per-Christian fortalte etter løpet at han ikke får det helt til å stemme i år og finner ikke helt ut av det. Kjenner vi han rett har han formen inne før sommeren.


Therese Sjursen, BFG Fana, mestvinnende kvinne i fjor og vinner av Kringsjåløpet i år løp inn til 2. plass totalt blant jentene. (Foto: Jørgen Skaug) 


Kveldens suverene vinner blant kvinnene, godt fornøyd med løpet. Her på oppløpet i duskregnet.


Mange gode dueller i kveld - Helge Leonardsen måtte bite i det sure eplet og se Åge Ludvigsen foran i mål, men var tydelig fornøyd for det.


Stian Ellefsen var godt fornøyd etter vel gjennomført 10 km. Godt med en litt lenger distanse med mindre stress. Tidliger har han deltatt i noen av de korteste løpene i Sørdalskarusellen. Han synes karusellen er et godt tiltak som må fortsette videre.


Åge Ludvigsen har deltatt i samtlige Birkebeinerløp og tilfeldigheten sto den heldige bi da han ble trukket ut som vinner av en T-skjorte fra Birkebeinerarrangementene. Han stiller i løpet, men ikke i landeveisrittet.