I fantastisk sommervær ble Kongsvingerkarusellens 5. løp arrangert på Liermoen. Likevel kom bare 49 deltakere til start denne gangen – temmelig jevnt fordelt mellom aktive og trimmere.

Det var ei krevende løype som målte 8 km, 1 km lenger enn det arrangøren hadde beregna den til, mens trimløypa bare var halvparten så lang.

I Per Erik Monsruds fravær hadde ikke Espen H. Holen, Magnor UL, noen problemer med å vinne en suveren seier. Han var bortimot tre minutter foran Samuel Muhire fra Oppstad IL, som hadde et rivende spurtoppgjør med klubbkameraten Per Vidar Fjeld om andreplassen. Anne Lise Solbergseter var raskest av damene. Men her var dessverre Dorte Kongsrud litt uoppmerksom og løp ei sløyfe for mye.

Bildet: Startfeltet fra Liermoen. Vinneren, Espen H. Holen går rett i tet foran Kjell Langfoss og Ole Morten Korsmo.

Neste løp er allerede om ei uke. Da vil det tradisjonelle Bæreia Rundt bli arrangert som karusellens 6. løp.

Ivitasjon:

Bæreia Rundt vil i år bli det 6. løpet Kongsvingerkarusellen. Det går av stabelen tirsdag 18. juni på Bæreivangen, og løypa på ca. 8 km vil bli den samme som før. Trimklassen har fleksistart fra kl. 17.00, mens de aktive med tidtaking starter kl. 19.00. Påmelding ved start. Vær ute i god tid! Premiering vil bli som tidligere år.

Tekst og alle foto: Fred Nordal

Vesle Anton Elias er karusellens yngste deltaker. Han har god utsikt over terrenget der han sitter på mors, Gerd-Aase Saxerud Westbyes, rygg.

Oddvar Hammer studerer løypeprofilen.

Arrangørstaben på plass. Fra Venstre: Pål Evensen, Rolf Engen, Fred Nordal og Johnny Kristiansen. Sittende: Bjørg Kvernbakken og Jan Erik Sundt.

Johnny Pedersen tar turen helt fra Lundersæter for å være med.

Kristin Nygård med fatet hun vant trukket ut på startnummer. Dessverre har vi ikke klart å finne fram til navnet på de to andre på bildet.

Bjørn Paulsrud er en av de trofaste deltakerne i karusellen.

Men ingen har deltatt flere ganger enn Odd Sørlie.

Kjell Langfoss er en annen av de trofaste deltakere i karusellen.

Tore Hansen er fornøyd med løpet, sjøl om han syntes løypa var hard denne gangen.