Juha Hietanen fra Finland vant herreklassen på 243,467 km og Sumie Inagaki fra Japan vant kvinneklassen i Espoo 24H med 228,222 km.

Anne Britt Bringedal løp 159,412 km noe som gir henne en 6.plass på adelskalenderen. Gratulerer!

Bildet viser Anne Britt  fra målgang i  Kristins Runde 2011 (foto: Olav Engen)

Resultater kvinner

Resultater herrer

Ultraløpsutvalgets Per Lind oppsummerer Espoo 24 H 2012 slik:

Etter et velberegnet og jevnt løp, kunne Juha Hietanen notere seg for ny personlig rekord på 24 timers med meget sterke 243,467 km på innendørsbanen i Espoo i helgen. Han klatret dermed fra 16. til 6. plass på den nordiske all-time rankingen, og passerte fire nordmenn i samme slengen.

Ytterligere tre finner løp over 200 km og perset seg: Ari Lindsten ble nr. 2 med 231,081 km, Sakari Haka nr. 3 med 227,050 km og Petri Haavisto nr. 6 med 209,317 km. Med tanke på at flere av Finlands beste 24 timers løpere ikke var med – Jari Soikkeli, Janne Klasila, Petri Perttilä, Tero Hyppölä og Jari Tomppo, alle med resultater godt over 230 km – er det liten tvil om at finnene kan stille med et meget sterkt lag til årets VM i Katowice.

Vi kan se fram til litt av en duell mellom de finske og de norske løperne i Polen i september.

Blant damene vant, ikke uventet, japanske Sumie Inagaki med 228,222 km, foran lagvenninnen Masumi Yoshimura med 196,011 km og svenske Maria Thomsen med 185,519 km.

159 km på Anne Britt Bringedal
Norge hadde med en deltaker, Anne Britt Bringedal, som satte ny pers med 159,412 km. Dette ga henne 11. plass.

Sverige hadde lagt sitt nasjonale mesterskap til Espoo, og svenske mestere ble Maria Thomsen og Christian Ritella, foran henholdsvis Torill Fonn og Fredrik Elinder. Men deres resultater, 185,519 km og 191,317 km tyder på at våre svenske venner sliter en del på 24 timers.

162 km på Jin Cao
Chinesiske Jin Cao som bor og jobber i Oslo (Norges bank) løp 162,058 kilometer og ble nr 29 i herreklassen. Så sent som i november var han med i tetkampen i Bislett 24-timers fram til halvveis, men endte da opp med 156,382 km - altså kom han litt lenger denne gangen.

På bildet ser vi Jin på Bislett 24-timers, løpende mellom Bjørn Tore Kronen Taranger og Lars Christen Dørum (foto: Per Inge Østmoen)