9 dager før start var det 140 påmeldte i årets Jessheim Vintermaraton. Blant deltagerne finner vi alle de fire mestløpende maratonløperne i Norge, med Inge Asbjørn Haugen på topp med 347 fullførte helmaraton hittil.

Oppdatert startliste 13.nov.:
164 påmeldte i Vintermaraton
.
Siste: Arrangøren melder at starten nå er flyttet inn på Jessheim stadion. Dermed blir det bedre speakertjeneste før start og lettere å følge med for alle.

Det er ikke lett å konkurrere med antallet til Inge Asbjørn, men finn deg en konkurrent du kan utfordre tidsmessig og meld deg på.

Se tidligere omtale HER

Etteranmelding løpsdagen
For å etteranmelde seg løpsdagen kan det være lurt å beregne god tid, det bruker å bli lang kø.

Innbydelsen finner du HER
Det er altså fullt mulig å melde seg på også løpsdagen, men da er det erfaringsmessig lang kø

Påmeldte pr 13.november

Antall påmeldte pr fredag - 9 dager før løpet - var altså 140. Det er omtrent som forrige år, da det var 166 påmeldte 6 dager før løpet.
Påmeldingene fordeler seg slik:
Helmaraton 4 kvinner 59 menn 63 totalt (97 deltagere 2007)
Halvmaraton 17 kvinner 40 menn 57 totalt (78 deltagere 2007)
10 km 5 kvinner 15 menn 20 totalt (43 deltagere 2007)
Maratonkongene
Blant de påmeldte finner vi alle de fire øverste (nålevende) på den norske all-time maratonlista, Inge Asbjørn Haugen som løper sin 348.maraton på Jessheim, Bjørn Kåre Gjerde (312.), Hans Jacob "maratonmannen" Berntsen (262.) og Bård Rødde (233.).

Bjørn Kåre Gjerde løp forøvrig sin maraton nr 200 på Jessheim i 2001 og nr 300 på Jessheim i 2007. Dermed kan vi vel forvente å se han på stertstreken i sin helmaraton nr 400 på Jessheim i 2013 (?).

Favoritter
På halvmaraton er nok Kristian Monsen av gutta og Mona Ryland av damene klare favoritter av de som nå er påmeldt.

På helmaraton er sannsynligvis Gerd Niebelschutz best (3.26 i 2002) av kvinnene, mens det er mange ganske jevngode løpere i herreklassen. Vi holder en knapp på Knut Eraker Hole som løp på 2.46 på den tunge Hadeland Maraton tidligere i år, men Jan Halland har flere tider rundt 2.50 og er veldig stabil. Ellers blir det spennende å se hva den lokale Multisporthelten Per Christian Sjøli kan utrette.. i 2006 avsluttet han Ironman på Hawaii med 3.24 på maraton i sterk varme. Naprapatlanslagets Didrik Hermansen kan nok også forbedre sine 2.55 fra Oslo i år...

På 10 km blir det spennende å følge flere av Ull/Kisas unge løpere (og treneren deres, Hans Jørgen Borgen)... men hverken for Frida Forberg eller Thomas Roth er dette noen viktig distanse - kun en avveksling fra hurtigere løping. Av de som er påmeldt pr 12.11. er nok o-løperen Eirik Rustad den sterkeste på 10 lkm.

Jubilanter
Jessheim Vintermaraton har tillegspremiering for fullført 5,10,15,20,25 ganger. I år er det ingen jubilanter med 20 eller 25 fullførte løp.

To løpere vil få 15-årspremie dersom de fullfører i år: Stig Söderström fra Kvarnsvedens IF og Olav Engen fra arrangørklubben. Av de foreløpig påmeldte er det dessuten 7 løpere som kan få 10 års premie: Ola Mellem, Tromsdalen Friidrett, Bård Rødde, Lånke IL, Steinar Lien, Oppegård IL, arrangørklubbens Trine Bogstad Mangerud, Turid Veggeland, Gulset Ski- og Friidrett, Petter T Holen, Kløfta IL og Malvin Nordstrand.
Langtidsvarsel på yr.no for Vintermaratonværet: yr.no: Været på Jessheim

Denne værprognosen ser ganske bra ut på den måten at det tyder på bar og våt asfalt. Hvis det ikke blir for kaldt natt til søndag bør man unngå den isen løperne fikk i begynnelsen i fjor.

Mye bedre værprognoser nå 13.nov - 3 dager før løpet
Se linken ovenfor.
Det er nå meldt sol og 5 varmegrader både lørdag og søndag !!!