Sist helg tok Atelaw Bekele en klar seier i EM i terrengløp. Mannen som opprinnelig kommer fra Etiopia, men løper for Belgia, løp solo store deler av løpet og tok et relativt klart EM-gull.

Nå skulle han få prøve seg på heimebane i Lotto Cross Cup mot sterke afrikanske løpere. Bekele klarte seg bra mot alle nær som uhyre taltentfulle Isiah Koech som først dagen etter løpet fylte 18 år. I sommer imponerte Koech stort med å løpe 5000 m på 12.53,29 og 3000 m på 7.37,51 bare 17 år gammel.

Og Koech viste seg å ikke være stort dårligere i terrenget. Allerede halvveis i den 10,5 km lange løypa dro han fra resten av feltet, og til slutt hadde han slått Atelaw Bekele med 45 sekunder. Også Sergey Lebid, som er blitt europamester ni ganger, var med, og han kom i mål 53 sekunder bak Bekele på en sjuendeplass.

- Ja, dette var en lett seier. Jeg er svært fornøyd med å vinne her, for i fjor ble jeg slått i dette løpet av Sergey Lebid, fortalte Isiah Koech til IAAF etter at seieren var sikra.

Bildet: Atelaw Bekele møtte sin overmann ei uke etter at han ble europeisk mester i terrengløp. (Foto: Arne Halvorsen)

Også i kvinneklassen ble det kenyansk seier, ved Caroline Chepkwony. Her kom beste europeer, Adrienne Herzog fra Nederland, på fjerdeplass. Britiske Stephanie Twell, som sist helg ble nummer fire i U23-mesterskapet i EM, endte nå på sjuendeplass, 28 sekunder bak vinneren.

1 KOECH, ISIAH  KEN    32:32
2 ATELAW, BEKELE   BEL  33:17
3 KIRUI, GILBERT  KEN    33:19
4 TASAMA FAISA, DAME   BEL  33:29
5 KIBET, ALEX  KEN    33:31
6 VERNON, STEVEN  GBR    33:56
7 LEBID, SERGIY  UKR    34:10
8 DESMET, PIETER   BEL  34:13