Kenneth Myhre i Malm IL forteller at de nå har 16 påmeldte til NM 26.mai. De to forrige NM på 100 km samlet begge 22 startende.

På bildet ser vi Kenneth som allerede i 2009 mottok Hytteplanken etter at han som 19-åring i 2008 fullførte tre norske ultraløp på én sesong. De tre siste årene har han vært løpsleder for Malm Ultraintervall, et arrangement som i år er byttet ut med NM 100km. 

Tidligere Kondispresident Marit Berg Bjerknes - som deler ut Hytteplanken til Kenneth - skal oppover til hjemstedet som representant for Ulgtraløpsutvalget. Hun sparer ser til Grand Union Canal Race (240 km) uken etter NM.

Se tidligere forhåndsomtale

Løpets hjemmeside

16 påmeldte i øyeblikket
Kenneth Myhre forteller at de nå har 16 påmeldte til Ultraløps-NM over 100 kilometer. Det betyr med stor sannsynlighet at det blir flere deltagere i Malm enn de to første NM'ene på 100 kilometer som gikk fra Fana Stadion i 2008 og 2010. Begge gangene ble NM vunnet av Sharon Broadwell og Helge Hafsås, men i år tyder mye på at ingen av dem stiller på startstreken  - så da blir det i tilfelle nye vinnere.

Fra NM 2008: Hafsås og Broadwell tidenes første NM-vinnere i ultraløp
Fra NM 2010: Bergen Ultra - seier til Helge Hafsås og Sharon Broadwell

Både i 2008 og 2010 var det 22 startende og 17 fullførende på NM 100km.

Sharons vinnertider:  8:57:54 og 8:51:01
Helges vinnertider:     7:35:54 og 7:17:21

Det er ikke umulig med både mesterskapsrekorder og deltagerrekord i Malm 26.mai.

Margrethe og  Bjørn Tore favoritter
Ser vi på de som foreløpig har meldt seg på, er Margrethe Løgavlen klar favoritt i kvinneklassen - men hun har slitt med å fullføre ultraløp de to siste årene. Kommer hun i mål blir hun vrien å slå. Wenche Dørum er den andre kvinneløperen som er påmeldt i øyeblikket, men også Marte Pedersen teller på knappene. Marte måtte bryte VM 100 halvveis med store vannblemmer, men har senere i korte løp vist at formen er utmerket.

Bjørn Tore Kronen Taranger (bildet) er i kraft av resultatene sine favoritt i herreklassen, men vil få det tøft om en av våre tre toppløpere fra VM stiller opp. Han har allerede rukket å løpe og vinne løp i Bergen etter hjemkomst fra VM100, der han kom inn på 7:17 som fjerde beste nordmann. Sterk konkurranse vil han nok få fra Didrik Hermansen, som vant Ringerike Ultra 6-timers nå nylig, på en ikke helt bra dag. Spennende blir det også å følge vår beste ultraløper for en del år siden, skadeforfulgte Egil Skarpsno. Han har rukket å komme til 50-årsklassen, men det betyr ikke at det går sakte.

Det blir spennende å se om flere av våre VM-deltagere kommer til start. NM er viktig både som utstillingsvindu for ultraløpssporten og som kvalifiseringsløp til EM/VM 2013 og 2014.

PÅMELDING