Fantomløp av Isabellah Andersson, god norsk start

Kuling og regnvær var rammen om det første løpet i Etape Bornholm, som var en kontrollmålt 10 km. Men takket være at
løpet gikk mye i skog, så var det få steder hvor løperne fikk vinden midt i mot. Dermed ble det likevel brukbare tider. Ikke
minst var 32.21 av Isabellah Andersson (bildet) imponerende. Hun var bare drøye 1,5 min. bak herrevinneren. Svein Inge
Buhaug ble beste norske på 10. plass.
  %3Cb%3ERekord%3A%3C%2Fb%3E+Fra+starten+i+Hasle+med+1573+p%E5+startstreken.+
Rekord: Fra starten i Hasle med 1573 på startstreken.

Danske Jesper Faurschou vant åpningsløpet med moderate 30.43 foran finnen Mårten Boström. Svein Inge Buhaug kom
inn på 31.55 og har gode muligheter til å løpe seg opp noen plasser. Arrangørene kaller arrangementet for "nordisk
mesterskap, og alle de gode kenyanerne som oppholder seg i Norge og Sverige på sommerstid blir ikke invitert.

Det er pengepremier helt ned til 6. plass for både kvinner og menn, med 25.000 danske til nr. 1, 15.000 til nr. 2 og
10.000 m til nr. 3. Det burde lokket litt flere gode løpere til Bornholm, og da ikke minst i dameklassen. Isabellah
Andersson holder nesten verdensklasse. Forårsvinner Maria Sig Møller var også klar for Etape Bornholm, men skadet
seg fredag i forrige uke. Dermed blir det ingen spenning i dameklassen, og noen av pengepremiene vil gå til gode
mosjonister. Kanskje noen flere norske løpere skulle legge en ferieuke til Bornholm neste sommer? Det var 19 norske
jenter som løp under 38 min. på 10 km i fjor, som er identisk med tiden som foreløpig gir pengepremie.

Gode veteraner fra Norge
I veteranklassene ligger det an til to norske seire med norsk ledelse både i klasse 50-59 år og 60+. I klasse 50-59 år
leder Reidar Helland fra Moi, mens fjorårsvinner Roger Gjøvåg er nr. 3. I 60+ er det dobbelt norsk. Sverre Aksland,
Stegaberg leder 3 sekunder foran fjorårevinner Svein Arne Sølvberg fra Oppgård.

Ninette Banoun, SK Vidar ligger på 5. plass i kvinnenes klasse 40-49 år.

I barneløpet ble det to norske tredjeplasser til to gode naboer på Beitostælen. Tor Omar Nyquist og Hilde Eide ligger
begge på tredjeplass. Barna løper en kvart maraton på tre dager.

1573 løpere fullførte 10 km i Hasle og 293 barn løp 3,4 km. For voksne er den totale distansen en maraton på fem
dager. I morgen starter også ungdomskarusellen for de fra 15-17 år med 21,7 km fordelt på 3 dager.

11 mann samlet etter 1 km
  %3Cb%3ENr.+10%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Inge+Buhaug+%28helt+til+venstre%29+f%F8rer+an%2C+men+klarte+ikke+%E5+henge+med+helt+til+m%E5l.+
Nr. 10: Svein Inge Buhaug (helt til venstre) fører an, men klarte ikke å henge med helt til mål.
Danske Jesper Faurschou vant det første løpet

Finske Mårten Boström ble nr. 2 ti sekunder etter

Svein Inge Buhaug som ble nr. 4 i fjor, åpnet med 10. plass

Far og sønn Nyquist åpnet i samme tempo
  %3Cb%3EDe+gamle+er+fortsatt+eldst%3A%3C%2Fb%3E+Etter+en+km+l%F8per+Tor+Erik+Nyquist+og+Jostein+Nyquist+sammen.+Men+etter+hvert+slapp+unge+Jostein+og+Tor+Erik+arbeidet+seg+opp+og+ble+nest+beste+av+de+norske+p%E5+32.+plass
De gamle er fortsatt eldst: Etter en km løper Tor Erik Nyquist og Jostein Nyquist sammen. Men etter hvert slapp unge Jostein og Tor Erik arbeidet seg opp og ble nest beste av de norske på 32. plass
Bjørnar Andersen ble beste Bøler-løper på 33. plass

Isabellah Andersson helt suveren - mer enn 3 min. før nr. 2

Hermann Bruun i mål sammen med dametoer Anna Holm Jørgensen
  %3Cb%3EHjemmefavoritt%3A%3C%2Fb%3E+Anna+Holm+J%F8rgensen+er+datter+av+Henrik+J%F8rgensen%2C+som+blant+annet+har+vunnet+London+Marathon.+Familien+bor+p%E5+Bornholm+og+Anna+tok+en+popul%E6r+andreplass+i+det+f%F8rste+l%F8pet.+B%F8lers+Hermann+Bruun+fightet+med+henne+p%E5+oppl%F8pet.
Hjemmefavoritt: Anna Holm Jørgensen er datter av Henrik Jørgensen, som blant annet har vunnet London Marathon. Familien bor på Bornholm og Anna tok en populær andreplass i det første løpet. Bølers Hermann Bruun fightet med henne på oppløpet.
Ida Eide fra Beitostølen ble best av de norske på 15. plass

Åse Klinkenberg fra Jevnaker ble 23. beste dame

Roger Gjøvaag ble nr. 3 i klasse 50-59 år
  %3Cb%3ENorsk+i+tet%3A%3C%2Fb%3E+Reidar+Helland%2C+Moi+var+aller+raskest+i+klasse+50-59+%E5r%2C+og+Roger+Gj%F8vaag+%28bildet%29+som+vant+klassen+i+fjor%2C+f%E5r+kanskje+en+norsk+arvtaker+som+klassevinner.
Norsk i tet: Reidar Helland, Moi var aller raskest i klasse 50-59 år, og Roger Gjøvaag (bildet) som vant klassen i fjor, får kanskje en norsk arvtaker som klassevinner.
Spennende norsk oppgjør i klasse 60+
  %3Cb%3ETre+sekunder%3A%3C%2Fb%3E+Sverre+Aksland+fra+Stegaberg+vant+klasse+60%2B+h%E5rfint+foran+Svein+Arne+S%F8lvberg.
Tre sekunder: Sverre Aksland fra Stegaberg vant klasse 60+ hårfint foran Svein Arne Sølvberg.
Svein Arne Sølvberg, fjorårets suverene vinner i 60+, ble nr. 2

Tore Bjerkrheim med armen i bind
  Hele+familien+Bjerkrheim+fra+Nesbyen+deltar+i+Etape+Bornholm%2C+og+da+er+ikke+skader+noen+unnskyldning+til+%E5+inng%E5+i+heiagjengen.+Far+Tore+tok+det+sv%E6rt+mye+roligere+enn+normalt%2C+men+fullf%F8rte+i+fin+stil.+S%F8nnen+Birk+Stian+Bjerkrheim+tok+en+flott+8.+plass+i+barnel%F8pet+klasse+opptil+11+%E5r+blant+95+gutter.
Hele familien Bjerkrheim fra Nesbyen deltar i Etape Bornholm, og da er ikke skader noen unnskyldning til å inngå i heiagjengen. Far Tore tok det svært mye roligere enn normalt, men fullførte i fin stil. Sønnen Birk Stian Bjerkrheim tok en flott 8. plass i barneløpet klasse opptil 11 år blant 95 gutter.
Deltar for 12. gang - stort sett iført et grønt skjerf

Moses Løvstad jr. fullførte på sterke 42.33 i vogna

293 barn starter på sin 3,4 km lange etappe

Tor Omar Nyquist tok tredjeplassen
  %3Cb%3ENr.+3%3A%3C%2Fb%3E+Det+var+mange+gode+norsk+plasseringer+i+barnel%F8pet.+Enda+en+s%F8nn+Nyquist%2C+Tor+Omar%2C+l%F8p+godt+p%E5+f%F8rste+etappe+i+barnekarusellen.
Nr. 3: Det var mange gode norsk plasseringer i barneløpet. Enda en sønn Nyquist, Tor Omar, løp godt på første etappe i barnekarusellen.