Filip Ingebrigtsen viste styrke da han tok helgens første NM gull. Med offensiv løping fra start gikk Sandnesgutten rett i tet og så seg aldri tilbake.

Nærmest fulgte Erik Udø Pedersen fra Holum, men hver gang han prøvde på en fartsøkning slo Ingebrigtsen tilbake og svarte momentant. Han ønsket tydelig å ligge i front og tempoet han holdt var stort nok til at ingen greide å utfordre han.

Selv om seiersmarginen bare var på 29 hundredeler virket det som om han hadde full kontroll og bare brukte minst mulig med krefter med tanke på morgendagens 800m samt 3000m hinder.

Erik Udø Pedersen lå på 2.plass hele løpet og fikk også til slutt sølvet. Snorre Holtan Løken fra Herkules løp seg opp til bronse mens 4,plassen gikk til Jørgen Frost Bø fra Ull/Kisa.

Tre fornøyde medaljevinnere på 1500m: Erik Udø Pedersen, Filip Ingebrigtsen og Snorre Holtan Løken.

12   Mathias Berntzen Engevik Nittedal IL 4,09,64

Kamp om startposisjoner i det skuddet smeller.

Filip Ingebrigtsen tar teten med Erik Udø Pedersen på hjul.

Snorre Holtan Løken (178) med full innsats fra start.

Ser ut til at Filip trives i "vestlandsværet".

Løperne godt samlet.

Tydlig at løperne bak bruker mere krefter enn lederen om man skal tolke ansiktsuttrykkene.

Feltet har etterhvert strekt seg godt ut.

Seierssmilet på plass.

Første gull i siste forsøk
SIGDAL: Fillip Ingebrigtsen (19) vant 1500 meteren på junior NM lørdag (355,27). Søndag hadde han finaler på 800 og 2000 hinder.
-Dette er faktisk mitt første NM-gull for junior. Helgens mesterskap er også mitt siste NM i yngste klasse, så skulle gullet komme måtte det bli her i Sigdal, oppsummerte Fillip etter 3.55,27. Sandnes-gutten måtte slite med Erik Udø Pedersen i spurten.
-Jeg hadde søndagens to finaler i bakhodet hele veien, og jeg prøvde å løpe taktisk for ikke og brenne for mye krutt, oppsummerer han.
Fillip prøvde seg aldri på storebror Henrik sin mesterskapsrekord.
-Den er vel på 3.45. Rundt min pers, men på en helg som dette må man være taktisk. Her teller medaljene mest, ser Fillip som også var påmeldt på 400 meter.
-Det ville blitt for mye, avslutter han.

Erik Udø Pedersen, Filip Ingebrigtsen og Snorre Holtan Løken.

Sølv ikke nederlag
SIGDAL: Erik Udø Pedersen (18) ble nummer to på 1500 meter under junior NM lørdag. I regnet i Sigdal kom han inn på 3.55,56.
-Seks sekunder bak pers, men etter min mening er det bra å følge en sterk løper som Filip Ingebrigtsen nesten helt inn, sier Erik som bare var et par tideler bak vinneren.
-Fillip kommer rett fra junior VM, og han har en pers på 3.44. Det å kunne gi ham kamp helt inn viser at jeg gjør en stor sportslig prestasjon, sier Holum-gutten.
Erik har gjort brukbare 3.49 denne sesongen. Pers med tre sekunder fra i fjor.
-På et NM blir det alltid lite fart. Alle løper for medaljer og plasserringer, understreker Erik.