BILDET: Fionnuala Britton har sjansen til å ta sitt tredje strake EM-gull i terrengløp. (Foto: Stig Vangsnes) Trykk på bildet for stor utgave!


Den irske løperen regnes som storfavoritt foran årets EM i terrengløp, og favorittstempelet ble ikke noe mindre etter at hun tok en soleklar seier i det irske terrengmesterskapet sist helg. Hun vant med over minuttet i den 8 km lange løypa. 

- Jeg føler dette var et skritt i riktig retning, men det er enda tre uker igjen, og jeg har fremdeles behov for å heve meg, sa Britton om sine EM-muligheter til Irish Examiner etter løpet. Etter å ha vunnet to år på rad er det store forventninger til henne også i år. 

- Det er ikke noe jeg kan gjøre med den formen jeg var i i fjor. Jeg må bruke den formen jeg er i i år. Du må ha sjøltillit og tro på deg sjøl. Ingen andre vil gjøre det for meg. Jeg må bare gå ut, jobbe hardt og gjøre unna øktene, og når dagen kommer, se hva jeg kan få til - på akkurat samme måte som de andre løperne vil gjøre, uttalte hun til Irish Examiner.

En av disse "andre" er norske Karoline Bjerkeli Grøvdal, som viste god form i Hytteplanmila og som har vært gjennom et vellykket høydeopphold i Flagstaff i USA. 

Jenta som ble nummer to i det irske mesterskapet, Sarah McCormack, var med på det irske laget som vant lagkonkurransen i EM terrengløp i fjor. Da var hun 1.37 bak Britton mot 1.02 nå. 

Herreklassen ble vunnet av Paul Pullock som også tok en klar seier, og han uttalte seg optimistisk med tanke på EM. 

- Jeg tror jeg er i form til å vinne EM, men det er ei gruppe på 20-30 løpere som kan vinne om de har dagen. Så det vil virkelig avhenge av forholda og hvordan løpet utfolder seg. Jeg ser fram til EM og til å gjøre Irland stolt, fortalte han til Irish Examiner.

Så får vi se om Sindre Buraas eller noen av de andre norske kan gi han motstand. 
 

  Kvinner    
1 Britton Fionnuala  Kilcoole A.C.  26.05
2 McCormack Sarah  Clonliffe Harriers A.C. Dublin Dublin  27.07
3 Treacy Sara  Moynalvey/Kilcloon A.C. Meath Meath  27.15
4 McGlynn Annmarie  Lifford A.C. Donegal Donegal  27.19
5 Durkan Ciara  Skerries A.C. Dublin  27.20
       
  Menn    
1 Pollock Paul  Annadale Striders Antrim  31.02
2 Mulhare Micheal  Portlaoise A.C. Laois 31.36
3 Mulhare Dan  Portlaoise A.C. Laois  31.40
4 Scullion Stephen  Clonliffe Harriers A.C. Antrim  31.44
5 Sweeney Joseph  Clonliffe Harriers A.C. Dublin  31.50


Alle resultat