Silje Fjørtoft ikke bare vant, men hun satte også ny mesterskapsrekord da hun gjorde unna den 5 km lange terrengløypa på 16.06,8. Hun hadde følge av den tidligere rekordholderen, Risper Kimaiyo, til 1 km gjenstod, men da sa Silje takk for følget og løp ifra med 8 sekunder.

- Siljes løp var et av de mest imponerende løpene jeg noen gang har sett henne løpe, uttalte Cathy Casey, som er trener for Siljes universitetslag, SMU Mustangs.

I et intervju med Møre-Nytt før Conference-løpet gikk også Silje Fjørtoft sjøl med på at formen har vært god i høst:

– Du kan nok seie at eg er i mitt livs form. Etter at eg fekk opp jarnlageret i sommar har treningane gått mykje lettare, og eg har fått trent meg opp til å tole meir mengdetrening og høgare intensitet. Det er kjekt og motiverande når ein ser at alt arbeidet ein legg ned gir resultat, sa Silje til Møre-Nytt.

Fremdeles gjenstår både Regionals og Nationals av den amerikanske terrengløpssesongen. 17. desember er Silje Fjørtoft ferdig med studiene ved SMU, og hun flytter tilbake til Norge. I januar drar hun på høydetrening i Kenya med sin norske klubb, SK Vidar.

I terrengløpet i Houston var det imidlertid ikke bare Silje Fjørtoft som løp bra. Kristine Eikrem Engeset tok en fin sjuendeplass med 17.22,2, og Monika Kørra ble nummer 14 med 17.49. SMU-jentene vant også lagkonkurransen, knepent foran Tulsa. I alt fullførte 92 løpere terrengløpet som gikk på en golfbane i Houston.